به گزارش اصحاب رسانه، وزیر ارتباطات در گفتمان هفته شبکه خاوران گفت: رتبه استان در بهره مندی از زیرساختهای ارتباطی از ۳۱ به ۲۴ رسیده است.
آذری جهرمی افزود: دکلهای تلفن همراه را در استان در طول ۲سال یک و نیم برابر کردیم و امروز ۶۸۷ هزار نفر هم در استان به اینترنت دسترسی دارند.
وی گفت: در خراسان جنوبی دسترسی به اینترنت حدود دو برابر شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: زیر ساختهایی که در این استان ایجاد کردیم هم اکنون کمتر از ده درصد آن استفاده میشود و ما برای سالهای آینده برنامه ریزی کردهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست صمیمی نخبگان علمی، دانشگاهی و فعالان حوزه فاوا خراسان جنوبی گفت: هیچ برنامهای تحت عنوان قطعی اینترنت در کشور دنبال نمیشود و وایت لیست نیز معنی ندارد و قطعی اینترنت به دلیل شرایط امنیتی کشور بوده است و سیاست لیست سفید و قطعی اینترنت در کشور پیگیری نمیشود.
آذری جهرمی افزود: طی دو سال گذشته در خراسان جنوبی ۳۰۰ هزار نفر به اینترنت دسترسی داشتند اما امروز بیش از ۷۰۰ هزار نفر به اینترنت دسترسی دارند.
وی گفت: برای شهر هوشمند به صورت پایلوت در استان باید شهرداری پای کار باشد و اگر شهرداری از ما کمک بخواهد وزارت آمادگی دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بازار ICT در استان خراسان جنوبی دو برابر رشد داشته گفت: بازار اقتصاد دیجیتال مرز نمیشناسد و مزیتهایی برای آن مطرح است.
آذری جهرمی افزود: برخی حلقههای مفقوده در خراسان جنوبی وجود دارد مانند حلقه شتاب دهندهها که در استان مفقود است که یک رویکرد شتاب دهنده بخش خصوصی است که به دنبال منفعت خود هستند و جایی که تمرکز مالی دارند حضور مییابند تا سود ببرند و دولت نیز در جایی که ظرفیت اقتصادی وجود ندارد مشارکت کند.
وی گفت: با مشارکت بخش خصوصی صندوق سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی در کشور ایجاد شده و در این راستا نیز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صندوق نوآوری و شکوفایی و بخش خصوصی سهم خود از این صندوق را واریز کردند.
آذری جهرمی افزود: کار صندوق سرمایه گذاری این است که در استان شتاب دهندههای بزرگ را برای حضور در استان حمایت کنند و سازمان فناوری و اطلاعات تا آخر امسال از این صندوق رونمایی میکند و تسهیلاتی از این صندوق پرداخت خواهد شد.
وی گفت: شرکتهای کوچکتر که توانایی مالی ضعیف تری دارند از ظرفیت صندوق نوآفرین و شکوفایی استفاده کرده و از آن حمایت میکنیم و سپس این شرکتها به سمت حلقههای حمایتی معاونت علمی رییس جمهور هدایت میشوند.
وی افزود: افغانستان ورود خوبی داشته اما با توجه به شرایط امنیتی توسعه آن با شتاب قابل انتظار پیش نرفته ولی در حد خود رشد و سرمایه گذاری خوبی داشته است و دولت افغانستان به دنبال کاهش ۳۰ درصدی هزینه اینترنت است و خود را باید با بازار افغانستان و ساختارهای آن تطبیق دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شرکتهای استارت آپ به دنبال سهم خود از بازار افغانستان هستند و این نیازمند اینترنت است.
آذری جهرمی افزود : ماهواره آماده پرتاب داریم و ماهواره ظفر همین هفته پرتاب میشود. بیشترین کاربرد این ماهواره در حوزه تصویربرداری است و از جمله کاربردهای آن بهره گیری در حوزههای کنترل منابع آب و بهرهوری بیشتر، پایش منابع کشاورزی، پیش بینی بحرانها و هواشناسی، موضوعات زیست محیطی و برآورد خسارات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با در مدار قرار گرفتن این ماهواره مردم اثرات آن را در زندگی خود حس خواهند کرد.
آذری جهرمی افزود: در سیل فروردین ماه ۹۸ با استفاده از تصاویر ماهوارهای توانستیم خسارات به حق مردم را شناسایی کنیم و از پرداخت بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت اعلام شده به ناحق جلوگیری شد.
وی گفت: در ساخت ماهواره بر به توان داخل تکیه کرده ایم و وزارت دفاع برای ساخت پرتاب گر تلاشهای زیادی کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ماهواره بر سیمرغ برای اولین بار ماهواره به وزن ۲۰۰ کیلوگرم را حمل و آن در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتر قرار میدهد.