یادداشت‌ها ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - 6 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

جزئیات رد پای سیل در خراسان جنوبی/ راهکارهایی برای جبران خسارت

به دنبال خسارت‌های میلیاردی سیل به خراسان جنوبی، مسئولان ارشد‌ استان به دنبال راهکارهایی برای جبران خسارت‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری نگاه خراسان جنوبی؛ بعد از چندین سال خساست آسمان، در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد بارش‌های سیل‌آسا در مناطق مختلف خراسان جنوبی بودیم.

با توجه به ماهیت رگباری بودن بارش‌ها و اقلیم خراسان جنوبی، تنها چند دقیقه بارندگی باعث راه افتادن سیل و طغیان رودخانه‌ها شد.

به دنبال این بارش‌ها، در کنار امید کشاورزان، بیم‌هایی هم در دل روستاییان ایجاد شد چراکه حجم بالای خسارت‌ها نه تنها برنامه‌ریزی مسئولان در اختصاص بودجه را به هم ریخت بلکه سرنوشت کشت و کار در بسیاری از روستاها تغییر داد.

بنا به آماد مسئولان در اثر سیل، ۳۶۷ واحد مسکونی روستایی و شهری،۳۵۳ رشته قنات، تعدادی از بندهای خاکی، سیل بندهای حفاظتی شهری و روستایی، ابنیه راه‌ها و … خسارت دیده و هزار و ۷۸ رأس دام نیز تلف شدند.

همچنین براساس گزارش اکیپ‌های ارزیابی، خسارت‌های وارده به بخش راه بیش از ۳۱ هزار و ۸۸۴ میلیارد ریال، بخش کشاورزی بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال، بخش عمران شهری هزار و ۶۷۴ میلیارد ریال، بخش عمران روستایی هزار و ۳۲۷ میلیارد ریال و سایر بخش‌ها هم بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال است.

از این رو مسئولان استانی و کشوری با برگزاری جلسات بر این شده‌اند تا با هم‌افزایی و هم‌فکری، خسارت‌های وارده را جبران کنند. دیدار استاندار خراسان جنوبی با محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، که با حضور رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل مدیریت بحران استانداری انجام شد، بخشی از این گام‌ها بود که نتایج خوبی به دنبال داشت.

نگاه مثبت سازمان مدیریت بحران کشور در جبران خسارت‌های سیل

استاندار خراسان جنوبی از نگاه مثبت سازمان مدیریت بحران کشور در جبران خسارت های سیل استان خبر داد و گفت: تأمین یک اعتبار ویژه و فوری به منظور پرداخت به خانواده های آسیب دیده از سیل در قالب کمک معیشتی از دیگر درخواست‌های ما در این نشست بود که با موافقت رئیس سازمان مدیریت بحران کشور همراه شد.

جواد قناعت ادامه داد: در این دیدار از دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور دعوت شد در اولین فرصت سفری به خراسان جنوبی داشته باشند که با این پیشنهاد موافقت شد.

وی بیان کرد: حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و رصد میدانی مناطق آسیب دیده در تسریع در روند پاسخگویی به مطالبات استان و تأمین اعتبارات جبران خسارت‌ها مؤثر خواهد بود.

خسارت ۵۴ هزار میلیارد ریالی سیل به استان

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به خسارت ۵۴ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریالی استان از سیل اردیبهشت ماه، گفت: این بارندگی‌ها خسارت‌هایی به زیرساخت‌های راه‌ها، شریان‌های حیاتی اعم از آب، برق، گاز، مجتمع‌های آبرسانی روستایی، چاه های کشاورزی، قنوات، طرح های عمران شهری و روستایی و بخش مسکونی وارد کرد.

وی با اشاره به اولویت‌بندی‌های صورت‌گرفته در زمینه پیگیری حوزه‌های آسیب‌دیده از سیل، اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع و تعدد و تکثر جامعه برخوردار، بحث بازسازی قنوات، بازگشایی راه ها و رفع آسیب اراضی کشاورزی در اولویت برنامه ها قرار گرفته است.

قناعت با بیان اینکه همچنین تأمین اعتبار ویژه و اضطراری برای جبران این خسارت ها، در این دیدار مورد تأکید قرار گرفته است، افزود: موافقت سازمان مدیریت بحران با پرداخت اعتبار اضطراری در اسرع وقت از نتایج خوب این دیدار بود.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
سید علی اسلامی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *