ببرجند- مدتها بود كه پرسه زدن در فضای مجازی مثل اعتياد گريبانم را گرفته بود و با وجود داستانها و صحبتهايی كه گوشه و كنار از برخی اقوام و دوستان در مورد حوادث و اتفاقاتز پيش آمده برای ديگران كه زمينه آن در بستر فضاي مجازي فراهم شده، شنيده بودم باز هم نتوانستم استفاده افراطی از اين فضا را كنار بگذارم تا اينكه ... .
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، آقايی حدوداً ۳۰ ساله به پليس آگاهی استان خراسان جنوبی مراجعه کرد و در خصوص طرح شكايتش به كارشناس مربوطه گفت: مدتی قبل در فضای مجازی به طور تصادفی با خانمی آشنا شدم.
با توجه به اينكه به دليل مشكلات اقتصادی تا كنون مجرد ماندهام، پس از مدتی با صحبتهای دلنشین و خوش زبانیهايی كه از او ديدم، احساس كردم كه او فرد محترم و قابل اعتمادی است. اين بود كه عليرغم داشتن مقداری شک و ترديد، محترمانه پيشنهاد ازدواج موقت (متعه يا همان صيغه) به او دادم.
او هم پس از مكث كوتاهی موافقت کرد ولی گفت: بايد بيشتر با هم آشنا شويم. اين گونه شد كه ارتباط مجازی بين ما ادامه يافت. در اين مدت با ديدن پيامها و تصاويرش در گوشی، احساس میكردم كه آدم با شخصيت و حتی نسبتاً مقيدی است.
من هم برای اينكه بعداً مشكلی پيش نيايد از او خواستم عقد موقت را در دفترخانه ازدواج ثبت كنيم ولی او بهانههایی آورد و گفت: لازم نيست، مشكلي پيش نمیآید. بالاخره توافقات لازم انجام و محلی از طرف او برای ملاقات مشخص شد. وقتی در محل حاضر شدم، ابتدا همه چيز آرام و عادی به نظر رسيد اما دقايقي بعد از رو به رو شدن من با خانم، دو مرد جوان خشمگين وارد منزل شدند. يكي از آن ها مدعی بود كه همسر خانم است و با ادعای ايجاد مزاحمت ناموسی و ورود به حريم خصوصی، مرا تهديد نموده و به همين بهانه اقدام به اخاذی از من کردند.
با توجه به اهميت موضوع، بلافاصله تحقيقات تخصصی پليس آغاز و در مدت زمان كوتاهی با شناسايی و دستگيری افراد دخيل در موضوع، ابعاد مسئله برای پليس كاملاً روشن و معلوم شد كه گروه مذكور شامل دو مرد مجرد و ک زن مطلقه كه هر سه سابقهدار هستند با طرح نقشه قبلی در قالب رابطه يا ازدواج موقت با افراد مستعد ارتباط هدفمند برقرار نموده و با طعمه قرار دادن خانم عضو گروه، فرد فريب خورده را به محل مورد نظر كشانده و با اجرای نقشه پليد خود اقدام به اخاذی از اين فرد میکردند.
پيام آموزشی: با توجه به ارزشهای اخلاقی تعريف شده در جامعه ما، برخی از مجرمين شخصيت و حيثيت افراد را براي رسيدن به مقاصد سوء خود نشانه رفته و با قرار دادن فرد فريب خورده، در معرض فشارهای شديد روحی و روانی اقدام به اخاذی از او میکنند.
علاوه بر آن وقوع آسيبهای اجتماعی ديگر مانند طلاق و فروپاشی بنيان خانواده میتواند از ديگر تبعات اين موضوع باشد.
لذا باز هم بايد تاكيد كنيم كه اعتماد به افراد ناشناس در فضای مجازی ميزان آسيب پذيری اقشار مختلف جامعه بويژه گروه هاي در معرض خطر مثل نوجوانان و جوانان را افزايش می دهد.
بنابراین بايد ضمن تقويت فرهنگ خود كنترلی، سطح آگاهی آحاد مردم را نسبت به خطرات و آسيبهای اجتماعی و زمينههای سوء استفاده مجرمين، ارتقاء و افزايش دهيم.
بر اساس پرونده واقعی، با همكاری معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی
انتهای یادداشت/