رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی در جلسه شورای برنامهریزی استان از اعلام 31 پروژه متقاضی استفاده از منابع طرحهای پیشران مردمی و محرک اقتصادی خبر داد و بر لزوم استفاده بهینه از این فرصت تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار نگاه خراسان جنوبی، حمید جهانشاهی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، در جلسه شورای برنامهریزی از ابلاغ اعتبارات ویژه طرحهای پیشران مردمی و محرک اقتصادی خبر داد. وی اعلام کرد که ۲۵۰ همت منابع در کشور برای این طرحها تخصیص یافته است و فرصت مناسبی برای خراسان جنوبی به شمار میرود.
جهانشاهی افزود: «بر اساس شرایط تعیینشده، پروژههایی که دولتی نیستند، بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشتهاند و به تکمیل زیرساختها، توسعه اقتصادی، زنجیره ارزش افزوده، یا حل ناترازی انرژی کمک میکنند، میتوانند از این منابع بهرهمند شوند.»
وی خاطرنشان کرد: «اگرچه مهلت ارسال اسامی پروژهها تا ۹ دیماه تعیین شده بود، این فرصت به درخواست استان تا فردا تمدید شد و دستگاههای اجرایی موظف هستند پروژههای مشمول را معرفی کنند.»
جهانشاهی بیان کرد: «از مجموع ۳۱ پروژه اعلامشده، تنها ۱۰ پروژه دارای پیشرفت ۳۰ درصدی هستند، درحالیکه شرط ۷۰ درصدی از سوی مرکز کشور مطرح شده است. با این حال، باید طرحهای کلان مشابه پروژه مکران در سیستان و بلوچستان از خراسان جنوبی پیشنهاد شود.»
آریا فر، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، اعلام کرد: «حقوق معادن برای تأمین زیرساختها و توسعه شهرستانها افزایش یافته و از یک میلیارد تومان در دو سال گذشته به ۶٫۵ میلیارد تومان رسیده است. این منابع باید در حوزههایی مانند مدرسهسازی و آبرسانی روستایی هزینه شود.»
ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی، از آمادهسازی نیروگاه هفت مگاواتی سربیشه و دو نیروگاه سه مگاواتی خوسف خبر داد و تأکید کرد: «سرمایهگذاران خارجی، بهویژه چینیها، برای سرمایهگذاری در استان در صورت تأمین زیرساختها تمایل دارند.»
اکبری، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان، از موافقت وزارت نیرو با خرید برق مازاد چاه موتورهای کشاورزی در طرح پنلهای خورشیدی خبر داد و افزود: «این طرح میتواند حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای استان جذب کند.»
منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی