استان ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

کلاهبرداری ۲۰۵ ميليون تومانی با شگرد برنده شدن در برنامه رادیویی

بیرجند- رئيس پليس فتا خراسان جنوبی از کلاهبرداری فردی به بهانه برنده شدن احدی از شهروندان در برنامه‌های راديويی به مبلغ ۲۰۵ ميليون تومان، خبر داد.

پلیس فتا

به گزارش نگاه خراسان جنوبی، سرهنگ قدرت الوانی پیش از ظهر یکشنبه در جمع رسانه‌ها بیان کرد: یکی از شهروندان خراسان جنوبی از طريق تماس با سامانه مرکز فوريت‌های سايبری پليس فتا اعلام داشت شخصي ناشناس با بنده تماس گرفت و اعلام کرد که شما در قرعه‌کشي برنامه راديويي برنده شده‌ايد و پس از صحبت کردن و جلب اعتماد، شماره کارت و چندين رمز پيامکی را از من دريافت کرد، پس از مدتی متوجه شدم مبلغ ۲۰۵ ميليون تومان از حسابم کسر شده که همه سرمايه من بود، لذا من از اين موضوع شاکی بوده و خواهان رسيدگی هستم.

وی افزود: به ‌منظور رسيدگی به شکايت اين شهروند بزه‌ديده و احقاق‌حق وی، بلافاصله کارشناسان پليس فتا رسيدگی به اين موضوع را در دستور‌ کار خود قرار دادند.

رئيس پليس فتا خراسان جنوبی بیان کرد: با تلاش کارشناسان پليس فتا و انجام اقدامات علمي و هوشمندانه، هويت اصلي متهم پرونده که در خارج از استان زندگي مي‌کرد، شناسايی شد.

سرهنگ الوانی ادامه داد: در ‌نهايت مبلغ کلاهبرداري شده با هماهنگي مقام قضائی به حساب شاکی برگشت داده شد و پرونده هم برای سير مراحل قضائی به دادسرا ارسال شد.

وی بیان کرد: مجرمان سايبری با ترفند‌های مختلف از قبيل برنده شدن در برنامه‌های همراه اول، رايتل، ايرانسل، برنامه‌های راديويی و تلويزيونی، بانک‌ها و غیره و با مهندسی اجتماعی، شهروندان را فريب داده و آنان را ترغيب به دادن اطلاعات حساب بانکی و خواندن کد‌های دريافتی بر روی تلفن همراه خود می‌کنند.

وی با بیان اینکه این افراد با فعال کردن برنامه‌های مورد نظر، موجودز حساب شهروندان را به سرقت می‌برند، افزود: در اين‌گونه کلاهبرداری‌ها، علاوه‌ بر اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات هويتی فرد قربانی نيز توسط کلاهبردار گرفته می‌شود که می‌تواند عواقب ناگواری را برای شخص به ‌همراه داشته باشد.

سرهنگ الوانی با بیان اینکه افراد کلاهبردار صدای مجريان و گويندگان مشهور صدا و سيما را تقليد میکنند تا فرد قربانی را فريب دهند، گفت: در ‌واقع صدايی که فرد قربانی در پشت تلفن می‌شنود، قبلا در استوديو ضبط شده است و گاهی اوقات در ميان اين صدا‌ها، برای فريب قربانی، تشويق افرادی به‌گوش می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان به تماس افراد مجرم با اسم صدا و سيما اعتماد نکنند، افزود: چنانچه شخصی در سازمان دولتی و يا معتبر برنده جايزه شده باشد، اسامی برندگان حتما در سايت‌های رسمی آن سازمان درج مي‌شود.

رئيس پليس فتا خراسان جنوبی اظهار کرد: برای دريافت جايزه به‌هيچ‌عنوان نيازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و يا دادن اطلاعات محرمانه کارت‌های بانکی نيست و تماس‌هايی که شهروندان را به خود‌پرداز هدايت کرده و يا اطلاعات بانکي آنان را دريافت می‌کنند، قطعا کلاهبرداری است.

وی افزود: شهروندان به‌هيچ‌وجه اطلاعات حساس و مهم خود، از جمله اطلاعات مربوط به حساب و کارت‌های بانکي و يا کد‌های احراز هويت و کد‌های ارسالی از طريق پيامک را در اختيار افراد ناشناس قرار ندهند، چرا‌ که دادن اين اطلاعات به افراد ناشناس، دردسر‌هاي متعددی را برای شهروندان به‌همراه دارد.

سرهنگ الوانی بیان کرد: سايت پليس فتا به آدرس الکترونيکي www.fata.gov.ir آماده دريافت گزارش‌های مردمی بوده و کاربران می‌توانند آخرين اخبار ،حوادث و رويداد‌های سايبری را از اين سايت دريافت کنند.

وی ادامه داد: همچنين شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ مربوط به مرکز فوريت‌های سايبری پليس فتا به‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگويی به سوالات شهروندان در سراسر کشور است.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی

منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی

نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *