مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: سرمایه گذاران برای تولید 205 مگاوات برق در استان اعلام همکاری کردهاند.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ مجتبی شریعتی فر شنبه شب در برنامه رادیو شب رادیو خاوران با بیان اینکه امروزه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یک ضرورت توسعهای در دنیاست و در کشور ما هم این مهم باید مدنظر باشد، خاطرنشان کرد: با وجود ناترازی برق که گریبانگر ماست، باید مصرف برق را پایین بیاوریم و یا بناچار به سمت استفاده از انرژی های تجدید پذیر حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه انرژی تجدید پذیر، سهل الوصول، ارزان و ماندگار است و آلوگی را به حداقل میرساند، گفت: در همین راستا در خراسان جنوبی طی سه سال گذشته، خاستگاه های انرژی تجدید پذیر شناسایی شدند.
مدیرکل سرمایه گذاری استانداری عنوان کرد: خراسان جنوبی جرو پنج استان نخست در حوزه انرژی های تجدیدپذیر است چراکه مدت زمان آفتاب و زاویه تابش آن بسیار مطلوب می باشد لذا ۱۴ فاکتور از جمله اراضی ملی، دسترسی به شبکه برق، دسترسی به راه، فاصله تا محل زندگی، تولید و … در این استان بررسی شده است.
به گفته وی؛ برای تولید ۷۰۰ مگاوات برق خورشیدی دو هزار هکتار از اراضی استان شناسایی شده و به سازمان انرژی های تجدیدپذیر(ساتپا) معرفی شدند.
شریعتی فر با بیان اینکه برای احداث نیروگاه های بزرگ مقیاس (از سه مگاوات به بالا) به سرمایه گذاران و هلدینگ های بزرگ نیاز است، تصریح کرد: در مناقصه ساتپا، هلدینگ های بزرگ ۴۵ مگاوات انرژی خورشیدی برنده شدند که برای شهرستان های درمیان، سربیشه، قاین و نهبندان بود.
وی با ذکر این نکته که در مناقصه سال گذشته سرمایه گذار برای ۱۶۰ مگاوات انرژی خورشیدی در شهرستان های طبس، نهبندان و خوسف اعلام آمادگی کرد، گفت: سرمایه گذاران برای تولید ۲۰۵ مگاوات برق در خراسان جنوبی اعلام آمادگی کرده اند.
مدیرکل سرمایه گذاری استانداری یادآور شد: تا ابتدای دولت سیزدهم در خراسان جنوبی برای ۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی سرمایه گذاری شده بود اما طی سه سال اخیر ۲۰ مگاوات به ظرفیت اضافه و وارد شبکه شده است.
شریعتی فر با اشاره به نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی درح هم گفت: ۱۰ مگاوات این نیروگاه به صورت آزمایشی وارد مدار شده تا به برق استان اضافه شود.
به گفته وی؛ در زمینه انرژی بادی هم برای ۵۵۰ مگاوات اراضی استان شناسایی شده که برای ۲۵۰ مگاوات آن سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده و ۲۵۵ مگاوات برق به شبکه برق استان افزوده خواهد شد
وی با اشاره به تفاهم نامهای که برای ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس در جوار چاه های کشاورزی منعقد شده، گفت: برق چاه های کشاورزی در تابستان با توجه به برنامه تعدیل مصرف برق بناچار ساعاتی قطع میشود که به عنوان یک معضل به کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی در سال ضربه می زند.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری استانداری با تأکید بر اینکه این اقدام برای نخستین بار در کشور و در راستای تحقق شعار سال انجام می شود، اظهار داشت: در قالب این تفاهم نامه بانک قرض الحسنه مهر ایران برای ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس در مجاورت چاه های کشاورزی، مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با بازپرداخت ۶۰ ماهه در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
شریعتی فر با بیان اینکه آورده کشاورزان ۶۶۵ میلیون تومان است و برای خرده مالک ها هم انتفاع به همراه دارد، از وجود دو هزار حلقه چاه کشاورزی در استان خبر داد و متذکر شد: این مهم در حال حاضر برای ۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی قابلیت اجرا دارد و با همراهی بانک ها، تعداد چاه ها افزوده خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه برای تحقق این تفاهم نامه ۲٫۴ همت تسهیلات پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: طوری پیش بینی شده که تمام اقساط به مدت پنج سال از محل واریز درآمد نیروگاه خورشیدی پرداخت شود، بعد از این مدت هم درآمدی ثابت و مستمر برای چاههای کشاورزی خواهد داشت.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری استانداری با اشاره به برنامه ایجاد شهرک های تخصصی خورشیدی در خوسف هم گفت: به زودی دو شهرک تخصصی خورشیدی در طبس و نهبندان هم خواهیم داشت.
شریعتی فر ادامه داد: برای ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس و کمتر از سه مگاوات، ۲۶ نقطه از اراضی را به ساتپا اعلام کردیم و سرمایه گذاران می توانند در مناقصه آن شرکت کنند .
وی متذکر شد: افرادی که به صورت شخصی می خواهند به حوزه تولید انرژی خورشیدی ورود کنند باید برای اراضی شخصی و دولتی از سازمان ساتپا مجوز دریافت کنند.