بیرجند- مسکن، بیمه و عدم برخورداری از حقوق کافی از جمله مشکلات خبرنگاران بوده که علی رغم تکرار هر ساله، هنوز راهکاری مناسب به خود ندیده است.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ خبرنگاران پیشقراولان انعکاس کاستیها و مشکلات جامعه بوده که علیرغم مشکلات جامعه خبری، همواره کمبودهای استان را به مسئولان بازتاب میدهند و با استفاده از سلاح قلم در جبهه فرهنگی بااقتدار ایستادهاند.
حکایت امروز خبرنگاران خراسان جنوبی حکایت آن دکتری است که برای هر بیمار نسخهای می پیچید، خود نیز در لابه لای دردهای استخوان سوز جان داد.
امروز خبرنگاران از مشکلاتشان قلم میزنند. مشکلاتی که نه خشکسالی های پیاپی آن را به بار آورد و نه کمبود اعتبار . عدم حمایت بیمه ای خبرنگاران، عدم برخورداری از مسکن، حقوق ناکافی و برخی ناملایمتها از سوی دستگاههای اجرایی از دردهای کهنهای است که هنوز حکایش همچنان باقی است.
میزهای خدمت در خراسان جنوبی سال به سال فردی جدید را به خود احساس کرد که هرکدام با تفکری جدید به انجام رسالت پرداختند اما همانند پیشینیان خود دردهای بی صدای خبرنگاران را حس نکردند و این مشکلات سال هاست که همچنان پابرجاست و گویی هیچ اقدام و برنامه ای برای رفع آن انجام نخواهد شد.
پای صحبت خبرنگاران
نائبی از خبرنگاران فعال در خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: قلم خبرنگاران در خراسان جنوبی علیرغم سختی کار، گرههای زیادی در استان باز کرده است.
وی با بیان اینکه خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مسئولان بوده که پاسخ به مطالبههای مردمی در گرو تعاملی مطلوب از سوی مدیران است، افزود: متأسفانه گاهاً برخی از مدیران دستگاههای اجرایی و یا روابط عمومیها با خبرنگاران همکاری ندارند.
نایبی با بیان اینکه بیمه از مهمترین مشکلات پیش روی اصحاب رسانه است و افزود: تعدادی از خبرنگاران از طریق صندوق اعتباری هنر از خدمات بیمه تکمیلی بهره مند میشوند اما تعداد زیادی از خبرنگاران از این نعمت محروم هستند.
وی مسکن، نبود امنیت شغلی و ورود افرادی غیر متخصص به عرصه خبرنگاری را از دیگر مشکلات این قشر دانست و گفت: استفاده از تجهیزات شخصی برای پوشش خبری از دیگر دغدغهها بوده چراکه در صورت بروز خسارت به تجهیزات، از سوی هیچ نهادی حمایت نمیشویم.
تکرار هر ساله مشکلات
یکی دیگر از خبرنگاران فعال در استان با اشاره به مشکلات خبرنگاران بیان کرد: هر سال همزمان با روز خبرنگار، مشکلات از رسانه های مختلف بیان می شود اما راه و چاره ای اندیشیده نمی شود.
احمدی ادامه داد: اگرچه طی سالهای اخیر اقدامات بهتری از سوی خانه مطبوعات در راستای حمایت از مسئولان برداشته میشود اما کافی نیست.
وی با بیان اینکه بیمه و مسکن مهمترین مشکلات پیش روی اصحاب رسانه بوده که نیازمند توجه است، افزود: حق الزحمههای تولید یک خبر یا گزارش از سالها پیش تغییر نکرده این در حالی است که هزینههای تجهیزات، رفت و آمد و حتی مکالمه افزایش یافته است.
این خبرنگار جوان بیان کرد: از متولیان خواستاریم تسهیلاتی ارزان قیمت و مناسب مختص تأمین تجهیزات در اختیار خبرنگاران قرار دهند.
طرحی که چاره نشد
یکی دیگر از خبرنگاران هم در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: تاکنون مشکلات زیادی در استان اعم از مصائب مرزنشینان، محورهای مواصلاتی و غیره به همت قلم خبرنگاران و پیگیریهای مستمر این قشر به نتیجهای مطلوب رسیده اما خودشان با سختیهای زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
برزجی با اشاره به مشکلات بیمه و مسکن خبرنگاران بیان کرد: مسئولان طرح ملی مسکن را برای خانه دار شدن خبرنگاران پیشنهاد دادهاند در صورتی که حقوق اندک اصحاب رسانه پاسخگوی اقساط میلیونی این طرح نیست.
وی ادامه داد: همچنین تعدادی از خبرنگاران از خدمات بیمهای بهره مند نیستند که این امر شرایط را برای حضور در شهرستانها به ویژه مرزها حساستر میکند.
مشکلات در دست پیگیری
مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی هم با اشاره به مشکلات خبرنگاران بیان کرد: تاکنون برای رفع مشکلاتی مانند مسکن جلسات زیادی برگزار شده و رایزنیهایی شده است.
حیدری ادامه داد: امید است بتوانیم با همکاری دیگر متولیان، بدون دریافت پیشپرداخت، زمین هایی را در مناطق روستایی حاشیه شهر، در اختیار خبرنگاران قرار دهیم.
وی ادامه داد: همچنین در راستای پرداخت تسهیلاتی با سود چهار درصد پیگیریهایی در حال انجام است.