کارشناس ارشد پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به ویژگیهای افراد تابآور، گفت: افرادی که این ویژگیها را دارند، میتوانند به خوبی از پس سختیهای زندگی برآیند؛ چراکه آنها به خوبی بلدند خود را با شرایط موجود تطبیق دهند.
بهناز ذال بیان کرد: تابآوری به معنای پشت سر گذاشتن اتفاقات، رویدادها و شرایط سخت و دشوار است؛ به گونهای که فرد نه تنها دچار یاس و شکست نمیشود؛ بلکه سعی میکند صفات و ویژگیهای مثبت را در خود پرورش داده و از شرایط دشوار به سلامت عبور کند.
وی با بیان اینکه تابآوری ظرفیت گذشتن از دشواری پایدار و ترمیم خویشتن است، افزود: این ظرفیت میتواند به فرد کمک کند پیروزمندانه از رویدادهای ناگوار زندگی بگذرد و با وجود قرار گرفتن در معرض تنشهای شدید، شایستگیهای اجتماعی، تحصیلی و شغلی خود را ارتقاء ببخشد و متمایز شود.
این مشاور خانواده با اشاره به ویژگیهای افراد تابآور، تصریح کرد: احساس ارزشمندی، مهارت حل مسئله، مهارتهای اجتماعی، خوشبینی و همدلی از جمله این ویژگیهاست.
ذال بیان کرد: پذیرفتن خود به عنوان فردی ارزشمند، احترام قائل شدن برای خود و تواناییهای خود، سعی در شناخت نقاط مثبت خود و پرورش دادن آنها و از طرف دیگر شناخت نقاط ضعف و کتمان نکردن آنها به معنای احساس ارزشمندی است.
وی افزود: افراد تابآور ذهنیتی تحلیلی – انتقادی نسبت به تواناییهای خود و شرایط موجود دارند، در مقابل شرایط مختلف انعطافپذیرند و توانایی شگفتانگیزی در پیدا کردن راهحلهای مختلف درباره یک موقعیت یا مسئله خاص دارند و این به معنای مهارت حل مسئله است.
کارشناس ارشد پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: داشتن مهارتهای اجتماعی نیز به معنای این است که این افراد مهارتهای ارتباط با دیگران را بسیار خوب آموختهاند.
ذال ادامه داد: این افراد میتوانند در شرایط سخت نیز شوخ طبعی خود را حفظ کنند، با دیگران صمیمی شوند و در مواقع بحرانی از حمایت اجتماعی دیگران بهره ببرند، ضمن اینکه میتوانند سنگ صبور خوبی باشند.
وی با بیان اینکه این افراد خوشبین بوده و اعتقاد راسخ به این که آینده میتواند بهتر باشد، دارند، افزود: احساس امید و هدفمندی، از ویژگیهای دیگر افراد تابآور است.
این مشاور خانواده با بیان اینکه این افراد باور دارند که میتوانند زندگی و آینده خود را کنترل کنند، افراد تابآور توانایی برقراری رابطه توأم با احترام متقابل با دیگران را نیز دارند.