۱۴ سال از شروع عملیات ساختمانی کتابخانه مرکزی قاین میگذرد، اما با وجود این که حدود پنج برابر زمان اولیه و مقرر از اتمام آن میگذرد هنوز خبری از بریدن روبان پایان کار نیست.
به گزارش خبرنگار نگاه خراسان جنوبی؛ احداث کتابخانه مرکزی قاین مصوبه سفر اول هیئت دولت نهم به شهرستان قاینات یعنی در سال ۸۸ بود و همان سال زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع توسط خیران، شهرداری و شورای اسلامی قاین برای شروع این پروژه تامین شد.
عملیات اجرای این پروژه در حاشیه بولوار بامشاد قاین با اعتبار اولیه ۱۸ میلیارد ریال سال ۸۹ آغاز شد تا این شهرستان نیز از یک فضای مناسب کتابخانه ای بهره مند شود.
هر چند قرار بود این پروژه از زمان شروع و بر اساس برنامه زمان بندی شده، به مدت سه سال به بهره برداری برسد اما حالا با گذشت حدود۱۴ سال و پیشرفتی کمتر از درصد هر سال باید منتظر تخصیص اعتباراتی باشد که به آن اختصاص می یابد تا بلکه دوستداران کتاب و کتاب خوانی بتوانند از آن استفاده کنند.
چهره نازیبای این ساختمان ناتمام در سال های گذشته بارها و بارها روح و روان مردمی که از آن محل می گذرند را آزار داد ؛چرا که گاهی محل تردد گوسفندان بود و گاه سگ های ولگرد، بعضی اوقات هم پناهگاه معتادان و افراد لاابالی تا این که موج اعتراض ها و از طرفی تعهدات و وظایف کتابخانه های عمومی، اعتبارات ناچیز را به طرف دیوارکشی و نصب در هدایت کرد تا حداقل نارضایتی مردمی از وضعیت نابسمان این بنا کاهش یابد.
اگر چه که دوستداران کتاب و کتابخوانی و به ویژه آن ها که در قائنات در آرزوی اتمام ساختمان کتابخانه مرکزی بوده و هستند و هنوز هم از این پروژه درمحافل خود با حسرت یاد می کنند اما تاخیر و تعلل ها در اتمام پروژه ۱۴ ساله کتابخانه قاین، صدای امام جمعه را نیز درآورد.
حجت الاسلام رحمانی در هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار خیلی ریز جزئیات پروژه کتابخانه ناتمام را به رخ مسولان کشید و از ۱۴ ساله شدن این پروژه گلایه کرد از این که تاکنون ۱۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و اتمامش حدود ۲۰ میلیارد تومان دیگر نیاز دارد این دغدغه و ریزنگری امام جمعه قاین نشان از آن دارد که علاوه بر ایشان افراد دغدغه مند دیگری هستند که این طور با دقت از زیر و بم پروژه فراموش شده بدانند.
به نظر می رسد گفته های امام جمعه و اطلاعات وی درست است چرا که رئیس اداره کتابخانه های قاینات با تایید سخنان خطیب این هفته نماز جمعه قاین گفت: عملیات ساختمانی کتابخانه مرکزی قاین سال ۸۹ و یک سال بعد از تصویب شروع شد و اگرچه که قرار بود در مدت سه سال با صرف ۱۸ میلیارد ریال اعتبار به اتمام برسد اما با گذشت این مدت خبری از پایان آن نیست.
محمد حسین مددی پیشرفت این پروژه ۱۴ سال بعد از شروع را ۶۵ درصد بیان و اضافه کرد: برای اتمام بزرگ ترین کتابخانه شهرستان، حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد ریال دیگر لازم است.
وی مهم ترین مشکل این پروژه را همان مسئله تکراری و البته مهم کمبود اعتبار بیان و تصریح کرد: در سفر دوم رئیس جمهور شهید آیت ا… رئیسی، ۱۹۰ میلیارد ریال برای این پروژه مصوب شد اما رقمی ابلاغ نشده است.
رئیس اداره کتابخانه های قائنات گفت: با پیگیری های انجام شده در سفر سال قبل استاندار، ۳۰ میلیارد ریال به این کتابخانه تخصیص یافت و در مجموع از محل اعتبارات شهرستان سال گذشته، ۸۰ میلیارد ریال به این پروژه تعلق گرفته و برای نما و … هزینه شد.
مددی اعتبار مصوب امسال برای پروژه کتابخانه مرکزی قاینات را ۲۵ میلیارد ریال عنوان و البته تایید کرد که هنوز رقمی اختصاص نیافته است.
به نظر می رسد چنانچه این پروژه در حالت خوشبینانه هر سال همین ۲۵ میلیارد ریال را مصوب و تخصیص یافته بگیرد اتمام این پروژه حدود ۱۰ سال دیگر طول بکشد. پروژه ای که براساس قانون برنامه چهارم توسعه مصوب شد و با وجود تکرار برنامه پنجم توسعه، هنوز در برنامه هفتم به اتمام نرسیده است. اما رئیس اداره کتابخانه های عمومی قائنات به تامین اعتبار از پیگیری ها از مسئولان ارشد استان و کشور و ردیف های خاص امید دارد.
گزارش: فاطمه زهرا قاسمی
انتهای پیام/