به گزارش اصحاب رسانه، محمدصادق معتمدیان در ششمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار داشت: خراسان جنوبی استانی است که بیشترین مرز مشترک با کشور افغانستان را دارد و تاکنون اقدامات قابل توجهی در مبارزه با مواد مخدر انجام شده اما نیازمند فعالیتهای بیشتری در این زمینه هستیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به هم مرز بودن با کشور افغانستان کار نیروی انتظامی بسیار سخت است اما خوشبختانه در حال حاضر از طریق مرزها شاهد ورود مواد مخدر به استان نیستیم و عمده کشفیات از طریق باندهایی است که در مسیرهای ترانزیتی کشف میشود.
معتمدیان با تاکید بر اینکه در ایست و بازرسیها نیازمند تقویت و به روز کردن امکانات هستیم تصریح کرد: بحث کویر نکته مهمی است و قرار گرفتن بین چند استان و عدم استقرار در کویر نیاز به اقدامات مهمی دارد.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر تقویت رویکرد اطلاعاتی یادآور شد: با توجه به اینکه قاچاقچیان بین المللی هستند باید رویکرد اطلاعاتی در استان تقویت شود.
معتمدیان با بیان اینکه حمایتهایی که باید در بحث پیشگیری انجام شود نیازمند اعتبارات است اظهار داشت: در حوزه تشکلهای غیردولتی مردم در بخشهای مختلف مشارکت دارند بنابراین باید با حمایتهای مادی و معنوی تشکلها در حوزه کاهش اعتیاد تلاش کنیم.
وی افزود: با توجه به رسوب مواد مخدر در استان و حضور افاغنه و اینکه در معرض تهدیدات هستیم لازم است تمرکز در این حوزه انجام شود و در راستای پیشگیری و مقابله با اعتیاد در بین دانش آموزان اقدام و یا باندها و کشفیات مقابله شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دارای ظرفیت بسیار بالایی از تشکل های فعال و دارای بنیه علمی است اظهار داشت: در حال حاضر ۷۶ سازمان مردم نهاد در خراسان جنوبی وجود دارد.
ناصر خوش خبر با بیان اینکه میتوان مشارکت را به معنای واقعی از سازمانهای غیر دولتی آغاز کرد افزود: در حال حاضر در خراسان جنوبی نیروی جوان، دلسوز و متخصصی وجود دارد و امید است بتوانیم با در نظر گرفتن اعتبار بر روی طرحهایی که در موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر تاثیر گذار است اقدام کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه امر مقابله و مبارزه با مواد مخدر نیاز به مشارکت عمومی دارد بیان کرد: هرکجا خیران و مردم پای کار بایستند در راستای مبارزه با موادمخدر میتوان اقدام کرد.
خوش خبر گفت: ایست و بازرسیها تا زمانی که به دستگاههای الکترونیکی مجهز نشوند نخواهند توانست مثمرثمر باشند و اگر پهباد اختصاص یابد و رصد و پایش مستمری داشته باشیم در بحث کنترل کویر موثر است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۴ هزار و ۱۸۵ فرد معتاد تاکنون در استان شناسایی شده است و برای این که معتادان را به مراکز درمانی معرفی کنیم باید از ظرفیت فعالیتهای فرهنگی نیز استفاده کنیم.
محمدرضا حسنی مقدم، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: در حوزه درمان و حمایتهای اجتماعی ۸۶ مرکز و ۷ کمپ در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه در تمام شهرستانها مرکز درمان معتادان وجود دارد افزود: تعداد افراد ارجایی از سوی قضات به مراکز ۳۳۵ نفر و تعداد کودکان درمان شده در سال جاری ۲۴۳ نفر هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی اعتبارات وصول شده سال گذشته را ۵۰۸ میلیون تومان عنوان و بیان کرد: اعتبارات سال جاری یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان است که ۷۵۰ میلیون تومان محقق شده و با دستور استاندار از محل تخصیص سازمان ۸۰۰ میلیون تومان تخصیص مییابد.
حسنی مقدم تعداد معتادان متجاهر را در استان ۳۳۵ نفر عنوان و تصریح کرد: در بحث اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری طرح یاری گران زندگی برای دانش آموزان دوره دوم متوسطه در ۳۵۸ مدرسه تحت پوشش و ۱۶ هزار و ۲۴۵ نفر دانش آموز اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: این طرح
برای دوره اول متوسطه در ۳۲۰ مدرسه و ۱۸ هزار و ۹۶۹ دانش آموز و ۲۸ هزار و
۴۵۳ خانواده و یک هزار و ۸۴۸ همکار برگزار شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان جنوبی از اجرای طرح یاری گران زندگی برای توانمندسازی روانی و اجتماعی دانش آموزان پایه سوم دوره اول متوسطه در ۲۰۰ مدرسه و برای ۶ هزار و ۴۰۰ دانش آموز تحت پوشش خبر داد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه ۴۸ هزار و ۷۱۳ دانش آموز تحت پوشش طرح یاری گران زندگی هستند بیان کرد: پیشگیری مقدمتر از درمان است.
محمدعلی واقعی با تاکید بر اینکه باید اعتبارات ویژهای در بحث پیشگیری برای همه شهرستانها داشته باشیم اظهار داشت: با توجه به کمبود اعتبار و اینکه برخی از مشکلات نیاز به اعتبار دارد اعتبار ویژه اگر برای دانش آموزان در نظر گرفته شود میتوان برای کاهش نرخ شیوع اعتیاد در بین دانشآموزان اقدام کرد.
وی ضمن گلایه از اینکه همیشه برای اجرای طرحها با کمبود اعتبار مواجه هستیم خاطر نشان کرد: از ۸۹ دانش آموز ترک شده از اعتیاد ۸٫۵ درصد به اعتیاد روی آوردند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی یادآور شد: ۲۰ میلیون تومان اعتبار برای اجرای طرحها توزیع شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و رئیس کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه خواستار تعیین و تکلیف بیمه پایه معتادان شد و افزود: در بحث مدیریت درمان دانشآموزان معتاد اعتبارات ویژهای برای خراسان جنوبی در نظر گرفته شود.