به گزارش نگاه خراسان جنوبی، عضو هیأت علمی گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: استفاده از آروما تراپی یا رایحه درمانی همانند سایر درمانهای مکمل و جایگزین در سـالهای اخیر رو به گسترش است.
طیبه شاهی گفت: آروماتراپی در بسـیاری از کشـورهـا ماننـد سویس، آلمان، انگلسـتان، هلند، کانـادا و آمریکـا مـورد اسـتفاده قـرار میگیرد.
وی افزود: آرومـاتراپی از طریق بویایی به معنی استفاده از آرومای منحصر به فرد گلهای مختلف و تاثیر آنها روی سیستم عصبی خودکار است.
عضو هیأت علمی گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: استنشـاق، سریعترین روش جذب اسـانس اسـت، بـا اسـتفاده از حـس بویایی؛ اسانسها میتوانند روی ایجاد حس خوب و آرامش بخشی، حافظه، سردرد، استرس و افسردگی، خستگی و بی خوابی و یا سلامت جسم تاثیر داشـته باشـند.
شاهی گفت: نرگس یکی از مهمترین گیاهان زینتی و دارویی از خانواده نرگسیان است و ارزش بالایی در صنعت داروسازی دارد، در کشور ما انواع گل نرگس رشد میکند و امکان کاشت و پرورش آن نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه تجزیه و تحلیل ترکیبات شیمیایی نرگس
نشان میدهد که این گیاه حاوی فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، ساپونینها،
تاننها، گلیکوزیدها، استروئیدها، ترپنوئیدها و آنتراکینونها است گفت: تحقیقات
دارویی نشان میدهد که Narcissus tazetta دارای اثرات ضد قارچ، ضد ویروس،
ضد مالاریا، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، تاثیرات مثبت پوستی، قلبی عروقی،
تنظیم کننده سیستم ایمنی و آنزیم استیل کولین استراز است.
به گفته وی، گل نرگس دارای طبع گرم و خشک است، استشمام گل نرگس مسکن اعصاب، رافع سردرد، ایجاد شادابی، مفید برای ریه بوده و باعث انرژی مثبت و افزایش اعتماد به نفس، کاهش استرس و اضطراب و کاهش افسردگی میشود.
عضو هیأت علمی گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر آرومای خوب گل نرگس، گلبرگ ها، ساقه، ریشه، پیاز گل و روغن گل نیز دارای خواص درمانی شگفت انگیز از جمله بر طرف کردن کک و مک، تقویت سیستم گوارشی، سوختگی، ضد سرفه و سرماخوردگی و … میباشند.
شاهی افزود: با وجود اینکه این گل مفید در خطه خراسان جنوبی تولید میشود، اما همانند بسیاری از محصولات استراتژیک استان مورد بی مهری و بی توجهی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس را در کشور دارد و شهرستان خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است گفت: پیش بینی میشود امسال ۱۲ میلیون شاخه گل از نرگس زارهای استان برداشت شود.
عضو هیأت علمی گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با تکیه بر توان متخصصان گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی و مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی با هدف خلق ثروت از مزیتهای منطقهای برای تولید کنندگان، آمادگی ارائه مشاوره و فروش گل نرگس و پیاز نرگس به مشتریان را دارد.