به گزارش نگاه خراسان جنوبی، رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در ده ماهه نخست امسال ، وقوع جرایم سایبری در استان ، ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داشته است.
سرهنگ محمدپور افزود: در این مدت میزان کشف جرایم سایبری در خراسان جنوبی، ۲۰ درصد افزایش داشته که نشان از اقدامات موثر پلیس در این حوزه است.
وی میزان برداشت غیرمجاز از حساب و کلاهبرداریهای اینترنتی در استان را، ۹۵۷ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به پارسال، ۶۱ درصد کاهش داشته است.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: کلاهبرداریهای رایانهای و برداشت غیرمجاز از حساب، ۷۴ درصد جرایم را در بستر فضای مجازی استان تشکیل میدهند.
سرهنگ محمدپور در خصوص اقدامات پیشگیرانه و آگاه سازی مردم در حوزه فضای مجازی اظهار کرد: امسال رشد ۵/۲ درصدی را در این حوزه نسبت به پارسال شاهد بوده ایم.
وی افزود: ۱۵ درصد مجرمین فضای سایبری در خراسان جنوبی، بومی بوده و مابقی از خارج استان بوده اند.
سرهنگ محمد پور با اشاره به انواع کلاهبرداریهای اینترنتی در خراسان جنوبی گفت: عناوین جذاب از جمله در خانه میلیونر شو، شارژ با استفاده از اضافه کردن افراد به گروهها، اعطا و انتقال امتیاز وام به دیگران، مردم را در معرض خطر و کلاهبرداری قرار میدهد.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی افزود: یکی از مواردی که مردم را فریب میدهد، قیمتهای پایین اعلام شده در بعضی از سایتها است که مجرمین با اخذ بیعانه و عدم ارسال کالا، این مبلغ را کلاهبرداری میکنند.
وی با اشاره به طرح رمز دوم پویا گفت: با اجرای این طرح، بسیاری از موارد کلاهبرداری و یا برداشتهای غیرمجاز، کاهش یافته است.
سرهنگ محمد پور عدم اجرای تنظیمات امنیتی در شبکههای اجتماعی را یکی از دلایل هک شدن صفحات عنوان کرد و افزود: در صورت اجرای اقدامات امنیتی میتوان از هک شدن جلوگیری کرد.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی به دانش آموزان و معلمان توصیه کرد، در صورتی که شبکه شاد پاسخگوی نیاز آنها نیست، از پیامرسانهای داخلی استفاده کنند.