استاندار خراسان جنوبی گفت: خرده فروشی به صورت پایلوت در مرز ماهیرود راهاندازی شده است و در صورت حصول نتیجه مثبت در سایر مرزها نیز اجرا خواهد شد.
محمدصادق معتمدیان، امروز شنبه ۵ بهمن، در جلسه جمعبندی بررسی سند توسعه میان مدت شهرستان درمیان با اشاره به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی اظهار کرد: در بخش احیای قنوات هرچه سرمایهگذاری شود، در زندگی مردم بیشتر نمود مییابد.
وی افزود: بهرهگیری از سیستمهای نوین آبیاری باید در اولویت توسعه بخش کشاورزی قرار گیرد و باید به دنبال مجوزهای لازم در این خصوص بود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به بارندگیهای خوب در سال جاری و رونق بخش کشاورزی، بیان کرد: باید با برنامههای جهشی و توسعهای اعتبارات ابلاغی جذب و به درستی هزینه شود.
معتمدیان ادامه داد: شهرستان درمیان قطب برخی از محصولات کشاورزی از جمله زرشک است که باید متناسب با میانگین کشوری، شاخص کشاورزی در این شهرستان ارتقا پیدا کند.
وی افزود: باتوجه به تدوین و تصویب سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی در سال جاری، برنامههای آبخیزداری و آبخوان داری در این سند مورد وفاق بود که اکنون با توجه به بارندگیها، آثار مثبت آن را شاهد هستیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: ساخت ۱۰۰ سازه خاکی که در سفر معاون اول رییس جمهوری به استان کلنگزنی شده بود و امید است با تخصیص ۳۰ میلیارد تومان دیگر عملیات دوم ۱۰۰ سازه خاکی دیگر نیز به زودی در استان آغاز شود.
معتمدیان ادامه داد: مطالبات مردم نیاز به کار کارشناسی دارد، اما در این خصوص پیگیریهای لازم در سطح وزارت جهاد کشاورزی دنبال شود که نگاه مجلس و دولت برای استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی نشان از اهمیت این موضوع دارد.
وی افزود: توانمندسازی شهرداریها از برنامههای در دست اجرا است که در این راستا اعتباراتی برای ماشین آلات و تجهیزات تخصیص مییابد تا هزینههای اجرای عملیات عمرانی کاهش یابد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به برنامه تامین زیرساختهای شهری و رفاهی برای مردم، تصریح کرد: در سفر دکتر نوبخت به استان اعتباراتی به آن تعلق گرفت و در مرحله اول ۲۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است.
معتمدیان اظهار کرد: در این راستا در هر شهر ساخت پارک چند منظوره تعریف شده و نیز در مدیریت بحران مرکزی برای اسکان مردم تامین خواهد شد که تخصیص این پروژه به صورت کامل انجام گرفت.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات ارزان قیمتی در نظر گرفته شده که شهرداریها برای برنامههای عمرانی با ارائه طرحهای توجیهپذیر میتوانند از آن استفاده کنند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: براساس تفاهمنامهای با معاونت عمرانی وزارت کشور ۱۰ دستگاه بیل بکهو برای ۱۰ شهرداری خریداری میشود که مبلغ آن از سه منبع اعتباری تامین خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پیگیریها برای بازگشایی بازارچههای مرزی استان، تصریح کرد: تمام زیرساختهای لازم در چهار بازارچه تکمیل شده و خدمات گمرکی آماده است، اما هنوز با کشور مقابل به علت شرایط حاکم بر آن به توافق نرسیدهایم.
وی افزود: از ظرفیت بازارچهها اکنون به صورت یک طرفه استفاده میشود، اما امید است با بازگشایی کامل آن مشکلات موجود رفع شود.
وی بیان کرد: حوزه خدماترسانی تشکیل ستاد محرومیتزدایی اقدام خوبی بود که اکنون دستگاههای ملی در چهار شهرستان مسئولیت محرومیتزدایی را پذیرفتهاند که برای اولین بار در کشور با این گستردگی انجام میشود.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: با مشارکت نهادهای حاکمیتی از جمله بنیاد علوی، بخشی از مشکلات منطقه کمتر برخوردار درمیان رفع میشود.
معتمدیان با تاکید بر توجه به فرآوری و بسته بندی محصولاتی چون زرشک و توجه به حوزه دامپروری، افزود: راهاندازی کشتارگاه در حوزه گوشت سفید نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که باید مشخص شود کدام طرحها قابلیت مشارکت دارند تا بتوان از بنیاد علوی مشارکت جذب کرد.
وی بیان کرد: عشایر از جمله کم برخوردارترین اقشار از امکانات عمومی دولتی هستند که نیاز به توجه ویژه دارند، در این راستا باید در اسرع وقت شورای عشایری استان تشکیل و موضوع خدمات رسانی بررسی شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه نیازهای موجود در حوزه عشایر باید احصا شود، اظهار کرد: تاکنون تسهیلات خوبی با سود چهار درصد از سوی صندوق کارآفرینی امید به متقاضیان پرداخت شده که باعث رشد تعداد واحدهای بومگردی از ۲۵ واحد به ۱۰۰ واحد شده است.
معتمدیان با اشاره با اینکه در بخش صنایع دستی نیز مشاغل خرد شناسایی و تعداد وامهای مورد نیاز مورد حمایت قرار میگیرند، تصریح کرد: بنیاد علوی در حوزه آموزش نیز اعلام آمادگی کرده است.
وی با اشاره به تولید یک میلیون نهال در سال با یک میلیارد تومان سرمایهگذاری به عنوان یک پیشنهاد، افزود: در حوزه مباحث فرهنگی در جلسه امروز پیشنهادی داده نشد که لازم است طرحهایی چون ایجاد کتابخانه در حسینیهها و مساجد پیشنهاد شود.
وی تصریح کرد: طرح جدید بانک مرکزی با عنوان گام گواهی اعتبار مالی نیز در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد که با اجرای آن سرمایه در گردش در قالب اوراق تامین خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: ۵۰ هزار میلیارد تومان در گام اول به تمام استانها کمک میشود که باید از این ظرفیت و امکان برای تامین منابع مالی غیر تورمی به عنوان سهم خراسان جنوبی استفاده کنیم.
وی یادآور شد: باید طی مدت ۲۰ روز طرحهای نیمه تمام مشخص و مشکلات زیرساختی آن جمعبندی شود و سایر مشکلات نیز در قالب ستاد رفع موانع تولید پیگیری و رفع شود.