معاون امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی گفت: بخشهایی که در نقشه راه گیاهان دارویی دیده شده باید برای سازمان جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مرتبط تکلیف شود تا بتوانیم به عملکرد و اجرای مطلوب برسیم.
مشیرالحق عابدی، معاون امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی، یکشنبه شب ۶ بهمن، در جلسه بررسی نقشه گیاهان دارویی استان، اظهار کرد: باتوجه به ۱۸ سال خشکسالی در حوزه کشاورزی از نرم خود پایین نیامدیم چراکه روشهای نوین آبیاری را اجرا کردهایم.
وی با اشاره به تدوین این نقشه راه، ادامه داد: باید ببینیم آیا محصول تولیدی ما کفاف فرآوری خواهد داشت که باید در این راستا تلاش کنیم.
معاون امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی یادآور شد: گفتمانسازی چالشی بین دانشگاهیان و مدیران دستگاههای اجرایی میتواند در زمینه اجرایی شدن این نقشه راه تعیین کننده باشد.
عابدی با تاکید بر فرآوری گیاهان دارویی، گفت: در همایش عناب که توسط جهاددانشگاهی در سال جاری برگزار شد متوجه شدیم که میتوان از عناب محصولاتی مانند شکلات عناب تولید کرد که باید این روند ادامه یابد.
وی ادامه داد: نقشه راه گیاهان دارویی در استان باید قابلیت اجرایی داشته و چشمانداز آن براساس موازین علمی ترسیم شود.
سعید احمدی زاده، رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای این نقشه راه، حدود ۱۵ میلیارد تومان پروژه در حوزه گیاهان دارویی تعریف شد که به تهران ارسال شد.
وی با اشاره به تعریف ۲۰ میلیارد تومان پروژه تحقیقاتی، افزود: در این نقشه میخواهیم ببینیم چه کارهایی باید انجام دهیم تا به سطح مطلوب برسیم.
رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: اگر اعتبارات تحقق پیدا کند، گیاهان دارویی استان در سطح بین المللی معرفی خواهد شد و فروش افزایش خواهد یافت.
در این جلسه نقشه گیاهان دارویی استان با حضور مدیران و کارشناسان امر بررسی شد تا راهکارهای اجرایی مشخص شود. مقرر شد در جلسات بعدی به بررسی بخشهای دیگر این نقشه راه با حضور دستگاههای مرتبط پرداخته شود.