بورس ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - 5 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

بورس در آخرین هفته بهمن چه عملکردی داشت؟ / رشد ۴ درصدی شاخص با وجود افت ارزش معاملات

بورس

در آخرین هفته بهمن ماه شاخص کل بورس تهران با بیش از ۱۹ هزار واحد رشد در سطح ۴۷۸ هزارو ۷۵۵ واحدی ایستاد تا رشدی ۴٫۲ درصدی را تجربه کند. این در حالی بود که میانگین ارزش معاملات در این هفته افتی ۶ درصدی داشت.

در پایان معاملات این هفته بورس اوراق بهادار تهران، شاخص کل با رشدی ۱۹ هزار و ۶۷۶ واحدی در سطح ۴۷۸ هزار ۷۵۵ واحدی قرار گرفت. رشد ۴٫۲ درصدی شاخص در حالی رخ داد که از ابتدای هفته گذشته و با آغاز نشست FATF در پاریس و گمانه‌زنی‌ها در خصوص قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه این نهاد، نگرانی‌ها درباره سقوط بورس شدت گرفته بود.

با آغاز هفته بورس تهران روند پرقدرتی را آغاز کرد و با ۷۱۴ هزار و ۳۵۹ معامله به ارزش ۳۷ هزار و ۶۶۶ میلیارد ریال توانست شاخص کل را بیش از ۲۹۰۰ واحد افزایش دهد. در اولین روز معاملات هفته شاخص کل هم‌وزن نیز رشدی ۱۱۰۲ واحدی را تجربه کرد. در روز شنبه نماد بانک تجارت بیشترین حجم معاملات روزانه را به خود اختصاص داد. بیش از یک میلیارد و ۳۸۴ برگه سهم از این نماد بانکی در روز شنبه با ارزش ۹۰۵ هزار میلیارد ریال معامله شد. در این روز نماد حکشتی نیز بیشترین ارزش معاملات را از آن خود کرد.

در روز یکشنبه و همزمان با آغاز نشست FATF، بازار سهام رشد چشمگیری را تجربه کرد و شاخص کل ۱۰ هزار و ۷۶۱ واحد رشد کرد تا نشان دهد حجم نقدینگی در بورس به حدی بالاست که نسبت به شایعات و گمانه‌زنی‌های سیاسی واکنش منفی‌ای نشان نخواهد داد. در روز یکشنبه شاخص هم‌وزن نیز رشدی ۱٫۶ درصدی را تجربه کرد و در پایان روز بر قله ۱۰۱هزار و ۶۸۰ واحدی ایستاد. حجم معاملات روز یکشنبه ۹ میلیارد و ۵۴۱ میلیون برگه سهم بود که در این میان وتجارت، خپارس و فولاد بیشترین حجم را به خود اختصاص دادند. از نظر ارزش معاملات نیز سه نماد فولاد، خپارس و خساپا بهترین عملکرد را داشته و بیشترین تاثیر را در معاملات ۴۷ هزار و ۲۰۹ میلیارد ریالی روز یکشنبه از آن خود کردند.

روند تغییرات شاخص کل

این روند صعودی در روز دوشنبه نیز ادامه داشت و شاخص کل با صعودی قدرتمند در نیم ساعت اول معاملات وارد کانال تاریخی ۴۸۰ هزار واحدی شد اما به یکباره و با حاکم شدن جو منفی در گروه‌های پالایشی و نمادهای بزرگ شاخص روندی نزولی در پیش گرفت و در نهایت با ایستادن در سطح ۴۷۶ هزار واحدی رشدی ۴۰۶۳ واحدی را تجربه کرد.

روز سه‌شنبه بازار در ادامه جو منفی نیمه دوم بازار دوشنبه با روندی منفی باز شد و شاخص در نیمه نخست بازار به زیر ۴۷۰ هزار واحد سقوط کرد اما هر چه به پایان بازار بیشتر نزدیک شدم و با آمدن خبرهایی در خصوص امکان قرار نگرفتن ایران در فهرست سیاه FATF شاخص روندی صعودی به خود گرفت و در پایان بر پله ۴۷۲ هزار واحدی تکیه زد. اصلاح ۹ هزار واحدی شاخص در بخشی از روز از نکات مهم روز سه‌شنبه بود.

در آخرین روز معاملاتی هفته مجددا جو حاکم بر بازار مثبت شد و شاخص کل با رشدی ۶۶۳۴ واحدی مجددا به سطح ۴۷۸ هزار و ۷۵۵ واحدی بازگشت تا در نهایت رشدی ۴٫۲ درصدی را در کل هفته به ثبت برساند.

روند تغییرات ارزش معاملات

عملکرد هفتگی بازار سهام تهران نشان می‌دهد ارزش معاملات آخرین هفته بهمن ۲۰۰ هزار و ۴۵۱ میلیارد ریال بوده که اگر چه نسبت به هفته گذشته ( به دلیل تعطیلی یک روز معاملاتی) رشد داشته ولی نسبت به هفته منتهی به ۱۶ بهمن افتی ۴٫۷ درصدی را نشان می‌دهد. در حقیقت میانگین ارزش کل معاملات روزانه در این هفته ۴۰ هزار و ۹۰ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با میانگین هفته گذشته افتی ۶ درصدی را نشان می‌دهد. از سوی دیگر حجم معاملات نیز نسبت به دو هفته گذشته به شدت کاهش داشته که نشان از علاقه کمتر سهامدارن به فروش سهم‌هایشان است. در این هفته در مجموع ۳۲ میلیارد و ۱۵۵ میلیون برگه سهم معامله شد که نسبت به اوج خود در هفته دوم بهمن ماه افتی ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد. در هفته‌ای که گذشت میانگین تعداد سهام معامله شد در روز ۶ میلیارد و ۴۳۱ میلیون سهم بود که افتی ۱۱ درصدی را نسبت به میانگین حجم روزانه هفته پیش نشان می‌دهد.

نمای هفتگی بازار

در آخرین هفته بهمن ماه، وتجارت که افتی ۷درصدی را در کل هفته تجربه کرد با بیش از ۴ هزار و ۸۳۰ میلیارد سهم معامله بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن ذوب و وبصادر به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. از نظر ارزش معاملات نیز فولاد با ۵ هزار و ۴۳۸ میلیارد ریال در رتبه نخست هفته قرار گرفت و پس از آن نماد شتران با بازدهی ۲۱٫۱۵ درصدی و حکشتی به ترتیب با ۵ هزار ۳۰۸ میلیارد ریال و ۴ هزار و ۶۴ میلیارد ریال در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در آخرین روز هفته، عرضه اولیه «قرن» صورت گرفت که طی آن ۱۰۰میلیون سهم شرکت پدیده شیمی قرن با قیمت ۱۷۰۰۰ ریال عرضه شد که به هر کد بورسی ۶۸ سهم معادل ۱۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان اختصاص داده شد. عرضه اولیه‌ای که در آن یک میلیون و ۴۷۰ هزار و ۵۸۸ نفر شرکت کردند تا رکوردی تازه در میزان مشارکت در عرضه اولیه به ثبت برسد.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *