اصلا فرقی ندارد كه روی صورت، دست و پای دختر ما رد بخیه باقی بماند یا روی پسرمان. اما همیشه این نكته را به دخترها یادآوری میكنیم كه: «دختر نباید…» این درحالی است كه اگر به هر دو جنس آسیب برسد، زیبایی یا سلامت آنها به خطر میافتد.
مرز میان بازی دخترانه و پسرانه را چه كسی تعیین كرده؟ چه كسی تعیین كرده فوتبال پسرانه است و والیبال دخترانه؟ ماشین بازی پسرانه و عروسكبازی دخترانه است؟ لازم نیست تفكیكی برای نوع بازی یا اسباببازیهایی كه دختر شما انتخاب كرده و بازی میكند، قائل شوید؛ مگر اینكه بازی موردنظر از نظر جسمی یا روانی به او صدمه بزند.
مسلما این نكته را برای پسرها هم باید رعایت كنید. هر نوع بازی، نوعی تلاش و كوشش برای فراگیری تازهها، مبارزه، مقاومت، حل كردن معماها و رسیدن به نتیجه است. بنابراین با منع هر بازی، بخشی از توان فراگیری، مهارت و خلاقیت كودك را متوقف میكنید.
این مسئله یکی ازنکات بسیار مهمی است که در این باره باید مدنظر داشت. امروزه خانم ها به تحصیلات عالیه می رسند، در شغل های مهمی مشغول به کار می شوند، در زندگی اجتماعی بسیار موفق هستند و… که این نکته می تواند تا حد زیادی نگرانی پدر و مادر را در مورد آینده دخترشان برطرف کند. اما نمی تواند تنها دلیل این علاقه شدید باشد. با این حال، تصوراتی هستند که در زندگی همهی ما سایه افکنده است.
دختر بچهها شیرین تر و نازتر هستند و خود را بیشتر پیش پدر محبوب و لوس می کنند و در یک کلمه بسیار مورد علاقه پدر هستند. ناز و نوازش پدرانه نسبت به دختر برای همه آشناست و پدر سعی دارد تا نهایت عشقش را به پرنسس کوچولو ابراز کند. اما توجه داشته باشید، اگر محدودیت هایی برای کوچولوی نازنین که از ۲۰-۱۸ ماهگی سعی می کند ناز بیاورد ، قائل نشویم، مشکلاتی در آینده پیش خواهد آمد. به عبارت دیگر، برای اینکه او را برای ارتباط با دیگرمردان در آینده آماده کنیم، از همین الان باید فاصله هایی را در نظر بگیریم.
آدمها فارغ از جنسیت، باید بتوانند برای زندگی خودشان تصمیمگیری كنند. تا سن كودكی هم پسر و هم دختر باید بتوانند با كمك پدر و مادر تصمیم بگیرند.بعد از آن باید بهقدری مهارت تصمیمگیری را از خانواده یاد گرفته باشند كه بتوانند به تنهایی برای زندگی و آینده خود تصمیم گرفته و درست و غلط را تشخیص بدهند. بنابراین باید هر دو جنس دختر و پسر، بتوانند عقیده خود را ابراز كنند و دوم اینكه باید به یك نسبت از حق ابراز عقیده و تصمیمگیری برخوردار باشند.این جرات را شما به دختر و پسر خود یاد میدهید.
تصورات دختر بچه ها از زمان نوزادی تا ۳ سالگی در مورد جنس مؤنث، عملا به خانم های اطرافشان برمی گردد. اما معمولا تنها مرد زندگی آنها پدر است. طبیعتا مادر در شکل گیری ارتباط پدر و دختر نقش دارد، چرا که رابطه با یکی از والدین در برقراری ارتباط با طرف دیگرنیز تاثیر گذار است. پدر، مادر و فرزند مثلث اساسی خانواده را می سازند. پدر نقشی جداکننده را در رابطه مادرو فرزندی دارد. مادر باید به همسرش اجازه دهد تا او نیز به کارهای بچه برسد، حتی اگر نتواند مانند خودش به همه چیز مسلط باشد. او باید به همسرش اعتماد کند، زیرا اوقاتی که فرزند با پدرش تنهاست، برای آنها بسیار مهم است.
اگر دختر شما در درسهای حفظی خیلی موفق نیست اما در ریاضیات عالی است، به او كمك كنید تا در حفظیات هم موفق شود. اگر در ورزش خاصی مهارت دارد، او را به ادامه مسیر در این راه كمك كنید. اگر هنر خاصی را دوست دارد، شرایط را طوری فراهم كنید تا بتواند علاقه هنریاش را دنبال كند. دخترانی كه شخصیت آنها پرورش پیدا كند، علاوه براینكه میتوانند انتخاب شغل بهتری داشته باشند، اعتماد به نفس بیشتری هم خواهند داشت. مهارتهای بیشتر، اعتماد بهنفس بیشتر را به همراه دارد.
هركسی در هر سنی، مشكلات خودش را دارد. برای مثال اگر انتخاب یك گلسر برای دختر شما گیجكننده است، اگر نیاز به كمك دارد، حتما با او همدلی و همراهی كنید. هیچوقت از جملههایی مثل: «این كه كاری نداره، خودت انجامش بده»، «تصمیم گرفتن این قدر سخته؟»، «بلد نیستی این كار ساده را هم انجام بدهی؟» و… پرهیز كنید.
این جملهها دقیقا اعتماد به نفس او را هدف قرار میدهند و تاثیر منفی آنها دقیقا مثل وقتی است كه به جای او دائما تصمیم بگیرید و نگذارید كاری را خودش انجام دهد.بنابراین نه به جای او تصمیم بگیرید و نه اینكه هیچ همدلی و همراهیای با او نداشته باشید.
همانقدر كه توجه بیش از حد به زیبایی و آراستگی میتواند فرزند شما را از درس و ورزش و مطالعه و… بازدارد، همانقدر هم بیتوجهی به آراستگی او میتواند به اعتماد به نفس او آسیب برساند.
بنابراین اگر مسالهای وجود دارد كه فرزند شما را ناراحت كرده، حتما برای حل آن با او همراهی كنید.برای مثال اگر موی زائد در زمان بلوغ روی صورت او ظاهر شد، اگر دچار اضافه وزن شد، اگر چربی بدن او بیش از اندازه بود و… برای رفع این مشكلات و افزایش اعتماد به نفس او، حتما به فرزندتان كمك كنید.
در اکثر موارد جدایی ها، فرزند با مادر زندگی می کند. در این صورت، پیوند شدید مادر و دختر می تواند این خطر را در پی داشته باشد که او همیشه پیش مادرش بماند. دختر کوچولو می تواند نقش حامی را داشته باشد و همیشه وابسته به مادر است که این مسئله می تواند زمینه ساز مشکلاتی از قبیل عدم شناخت و اعتماد به نفس در این بچه ها باشد.