به گزارش اصحاب رسانه، مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی استان گفت: از زمان راه اندازی این بانک خون بندناف از سال۹۴ در خراسان جنوبی تا کنون ۵۵۰نمونه ذخیره شده که ۲۰مورد آن مربوط به امسال است.
بهنامیان با اشاره به اینکه تنها فرصت ذخیره سازی خون بندناف هنگام زایمان است افزود: با توجه به شرایط پیش آمده در اثر کرونا، ثبت نام مردم برای ذخیره سازی خون بندناف نوزادان به صورت الکترونیکی انجام میشود.
ملیحه بهنامیان گفت:دفتر نمایندگی خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بصورت غیرحضوری، خدمات خود را برای ثبت نام ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در سایت rsct.ir ارائه میدهد.
وی افزود: سلول درمانی، جدیدترین وکم خطرترین روش درمانیست که امروزه برای درمان محدوده وسیعی از بیماریهای مزمن و حاد همچون پارکینسون، بیماریهای قلبی، کبدی، دیابت، دیستروفی عضلانی، آسیبهای نخاعی و سکته استفاده میشود.
بهنامیان گفت: سلولهای بنیادی خون بندناف نوزاد قادر به ساخت انواع سلولهای دیگر و ترمیم و نگهداری سلولها در هنگام جراحت هستند که اگر امکان جمع آوری و ذخیره سازی این سلولها فراهم شود، همواره منبعی غنی از سلولهای بنیادی خونساز را در اختیار داریم که این سلولها میتوانند در بیماریهایی با منشاء خونی و اختلال در فعالیت مغز استخوان و سیستم ایمنی، مورد استفاده قرار گیرد.
وی، در دسترس بودن، کاهش احتمال رد پیوند، کاهش خطر آلودگی و شانس یافتن نمونه با تطابق ژنتیکی را از مهمترین جنبههای اهمیت ذخیره سازی خون بندناف عنوان کرد.