اجتماعی ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

روزهای خوش گمرک ماهیرود/ ۵ کشور خارجی مقصد صادرات خراسان جنوبی شد

مرز ماهیرود

کارش سخت است باید هر روز بار کامیون‌ها را بر دوش جابجا کند اما خدا را شاکر است که می‌تواند لقمه نان حلالی را برای خانواده‌اش ببرد.

او از خاطرات خوش روزهایی که در دیار خود آب و آبادانی داشت می‌گوید که مشغول کشت و کار کشاورزی در روستای آبا و اجدادی شان بوده است و مردم روستا از این کشت و کار خرسند و خدا را شاکر بودند اما این خوشحالی‌ها دوام طولانی نداشت چرا که بعد از گذشت چند سال خشکسالی بر این استان کویری چنبره انداخت و سبب خالی شدن برخی از روستاها شد.

البته برخی از روستائیان بودند که باز وجود خشکسالی باز هم خانه و کاشانه خود را ترک نکردند و به مبارزه با خشکسالی ادامه دادند و از مرزهای کشورشان دفاع کردند.

غلامرضا یکی از اهالی این روستاهای مرزی است که برای درآوردن لقمه نانی برای خانواده خود با بازشدن بازارچه ماهیرود به سراغ این معبر می‌رود تا به عنوان کارگر در آنجا مشغول به کار شود. آری افراد زیادی این روزها در ماهیرود مشغول به کسب و کار و کسب لقمه حلال‌اند و خدا رو شکر حتی کرونا هم نتوانست صادرات و واردات از مرز ماهیرود را متوقف سازد و صادرات کالا از این مرز در دو ماهه امسال رشد داشته است.

بازارچه مرزی ماهیرود چند سالی است بخشی از صادرات و واردات کشور از طریق این بازارچه انجام می‌شود حضور تعداد زیاد کامیون در هر روز خبر از رونق صادرات و واردات از طریق این بازارچه دارد و این روزها کارگران بازارچه هم از اینکه می‌توانند نان حلالی بر سر سفره خود ببرند خوشحال هستند. در دو ماهه اخیر ۵ کشور خارجی مقصد صادرات خراسان جنوبی بوده و صادرات از این استان ۱۰۷ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اظهار داشت: در دو ماهه اول امسال سیمان، هیدروکربن سبک، کاشی و سرامیک و صیفی جات از جمله کالا‌های صادراتی تولید شده در خراسان جنوبی و شیشه، خوراک آماده طیور و ایزوگام از جمله کالا‌های صادراتی تولید شده در سایر استان‌های کشور است که در فروردین و اردیبهشت امسال از کمرگ خراسان جنوبی صادر شده است.

محمدعلی خاشی افزود: در فروردین و اردیبهشت امسال ۴۷۹ هزار و ۴۹۳ تن کالا به ارزش حدود ۸۸ میلیون و ۱۶۱ هزار دلار از گمرکات بیرجند و بازارچه مرزی و گمرک ماهیرود شهرستان سربیشه به خارج کشور صادر شده است که از لحاظ ارزش ۱۰۷ درصد و از لحاظ وزن نیز ۳۷ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: ۲۰ میلیون و ۴۸۷ هزار دلار از این صادرات مربوط به کالا‌های تولیدی خراسان جنوبی و ۶۷ میلیون و ۶۷۴ هزار دلار نیز مربوط به کالا‌های تولیدی سایر استانهاست که از گمرکات خراسان جنوبی صادر شده است.

خاشی افزود: ۵ کشور تایوان، آذربایجان، ترکیه، عراق و افغانستان  مقصد صادرات امسال خراسان جنوبی است و در دو ماهه گذشته کالاهایی از جمله ماسک، بذر یونجه، دام و لوازم یدکی به خراسان جنوبی وارد شده است.

وی افزود: با تمهیدات انجام شده مقرر شد واحدهای تولیدی استان مانند کارخانجات سیمان  شرایطی ایجاد شود تا بتوانند بیشتر تولید و صادرات کنند  و طبق تغییراتی که در چند ماه اخیر در مرز ماهیرود انجام شد یک گیت در ورودی بازارچه اضافه شد.

وی از آغاز به کار صادرات تولیدی طبس از طریق راه آهن این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به توسعه گمرک و قراردادی که بین گمرک و راه آهن کشور منعقد شد  عملیات صادرات از طریق راه آهن آغاز شد و نخستین محموله ۶۰۵ تن فلورین از طریق راه آهن طبس به کشور ترکیه صادر شد.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: تاکنون حتی یک مورد مشکوک به کرونا در دو طرف مرز نداشته‌ایم و مراودات مانند همیشه با قدرت بیشتر در حال انجام است.

وی تأکید کرد: ۱۵۰ هکتار فضای گمرکی در مرز ماهیرود داریم که یک فرصت منحصر به فرد است و منطقه ویژه در نقطه صفر مرزی فعالیت می‌کند که با توجه بیشتر به این مزیت می‌توانیم شاهد توسعه استان باشیم.

مدیرکل گمرکات استان معضل بزرگ تجارت خارجی از خراسان جنوبی را محور سربیشه – ماهیرود دانست و افزود: بر اساس مصوبه استاندار مقرر شد از این پس سایر مشتقات نفتی نیز توسط گمرک خراسان جنوبی در مرز ماهیرود ترانشیپ شود.

وی با بیان اینکه بحث‌هایی که در مورد نفت به وجود آمد، این مسائل باعث شد ظرفیت ترانشیپ نفت در مرز ماهیرود با کاهش  مواجه شود افزود: با توجه به زیرساخت‌هایی که برای ترانشیپ در ماهیرود فراهم شده بود بیم این را داشتیم که این تجهیزات و امکانات بدون استفاده بماندد و براساس مصوبه ای که استاندار خراسان جنوبی برای رفع این مشکل مصوب کرد مقرر شد از این پس سایر مشتقات نفتی نیز در ماهیرود ترانشیپ شود.

خاشی با بیان اینکه  بر اساس این مصوبه از این پس ۷۰ درصد مشتقات نفتی ترانشیپ و ۳۰ درصد مستقیم وارد خاک افغانستان می‌شود افزود: این مصوبه باعث شد حداقل ۱۰۰ کامیون به ظرفیت خروجی مرز افزوده شود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اظهار داشت: ترانشیپ امروزه در امر صادرات و واردات کالا تاثیرات بسیاری گذاشته از جمله روان‌تر شدن انجام ترخیص کالا، کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از قاچاق کالا است.

بانک کشاورزی همراه اول
نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *