به گزارش نگاه خراسان جنوبی، وقتی سخن از حادثه به زبان میآید شاید ذهن هر انسانی به سمت و سوی تصادف، آتش سوزی و یا زلزله برود. حال آنکه حادثه تنها تصادف، سقوط بهمن، زلزله، سیل و یا آتش سوزی نیست. اگرچه رسانههای محلی خراسانجنوبی آمار حوادثی مانند تصادف در محورها را به صورت دورهای گزارش میدهند، اما حوادثی مانند غرق شدن کودکان و نوجوانان در بندهای کویر حتی از نگاه رسانهها نیز مخفی مانده و جای تامل و تفکر دارد.
بارها از کویری بودن خراسان جنوبی نوشتیم، اما یادمان رفته که ماهیت گرم و خشک بودن استان و تمایل افراد به آبتنی در استخرها، بندها و حتی سدها سرنوشت شان را با مرگ گره میزند.
مروری بر تاریخ خراسان جنوبی نشان میدهد که سالانه افرادی از هم وطنان در آبتنیها و یا بازیهای کودکانه در استخرهای کشاورزی و بندهای خاکی به کام مرگ میروند.
غرق شدن چهار نوجوان در سدها و استخرهای این خطه کویری طی سه ماه نخست سال ۹۸، غرق شدن دو جوان در استخر پرورش ماهی حوالی روستای بجد در ۲۶ تیر ۹۵ و غرق شدن دو نوجوان در بند چهکند در ۳۱ خرداد ۹۷ تنها بخشی از حوادث ناگواری است که از آن غافل ماندهایم.
بنا به گفته مسئولان طی سال گذشته هشت نفر در استخرها و بندهای استان جان خود را از دست دادهاند. شاید در نگاه برخی افراد آمار تک رقمی در طی یک سال، کوچک به حساب آید، اما غرق شدن حتی یک نفر در استانی مانند خراسان جنوبی که سالها از خشکسالی رنج میبرد هم زیاد است.
غرق شدن تنها مربوط به استان های شمال کشور، دریا و دریاچه نیست بلکه بنا به آمار مسئولان وجود ۱۶۸ باب استخر، هفت سد مخزنی و بندهای تفریحی و کشاورزی می تواند باری دیگر طعمه به کام بکشد.
از سویی دیگر وضعیت آب و هوایی خراسان جنوبی از بندهایی مانند بند دره، مردابی ساخته که حادثه دیدگان را به راحتی در خود فرو میبرد.
بدیهی است شرایط پیش رو میطلبد با آگاهسازی مردم نسبت به محیطهای اطراف، راه را بر حادثهای دیگر ناهموار کنیم.
همچنین نیاز است رعایت مسائل ایمنی از سوی مردم به ویژه کشاورزان مورد توجه جدی قرار گیرد چراکه کاهش این گونه حوادث تنها با گفتن و نوشتن حاصل نمیشود و دست یاری مردم را میطلبد.
پویش ملی ” غرق نشویم” از سوی جمعیت هلال احمر تلاش دارد با ارائه بایدها و نبایدهایی در فضای مجازی آمار حوادث غرق شدگی در کشور را کاهش دهد. در این راستا این پویش در خراسان جنوبی همزمان با سراسر کشور آغاز به کار کرده و امید است با همراهی مردم، آمار غرق شدگان در این دیار کویری به صفر برسد.
آگاهسازی خانوادهها برای ارائه نکات مراقبتی از فرزندان
مسلم حسینی، معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی امروز شنبه ۷ تیر به خبرنگاران گفت: روزانه به طور متوسط ۴ نفر از هموطنانمان به علت غرق شدگی در رودخانهها، سواحل، استخرهای کشاورزی، خانگی و عمومی و محیطهای تفریحی جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به اهمیت آگاهسازی خانوادهها نسبت به نکات مراقبتی از فرزندان، اظهار کرد: در راستای حساس کردن جامعه نسبت به رعایت مسائل ایمنی در کنار رودخانهها، بندسارها و سواحل پویش ” غرق نشویم” به صورت ملی اجرایی میشود.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه این پویش همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی نیز برگزار میشود، گفت: آموزشهای ایستگاهی، تبلیغات محیطی، جشنوارههای محلی و استانی و فعالیتهای رسانهای از جمله بخشهای مختلف این پویش است.
حسینی اظهار کرد: هموطنان میتوانند با مراجعه به سایت آموزش همگانی(خادم) به آدرس www.khadem.ir و کلیک پوستر پویش ملی “غرق نشویم” پس از مطالعه میثاق نامه از این پویش حمایت کنند.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: مشارکت مردم در این پویش و کسب اطلاعاتی جدید، خود عاملی برای جلوگیری از بروز حوادث غرقشدگی خواهد بود.
حسینی بیان کرد: تذکرات عمومی برای پیشگیری از غرقشدگی، هشدارهای مورد نیاز در استخر، رودخانه، دریا، ساحل ، مناطق تفریحی و کمکهای اولیه در هنگام مواجهه با غریق از جمله محورهای این پویش است.
وی تصریح کرد: دوره آنلاین مرتبط با پیشگیری از غرقشدگی و راههای مواجهه با آن، تذکرات و هشدارهای مورد نیاز، کمکهای اولیه برای امدادگران و دیگر افراد در تیرماه نیز برگزار میشود.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی یادآور شد: در صورت پذیرفته شدن شرکت کنندگان در آزمون این دوره، به آن ها گواهینامه اعطا میشود.