اجتماعی ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

۱۰ خصوصیت یک خانواده موفق

خانواده

به گزارش نگاه خراسان جنوبی، حجت الاسلام قاسم فلسفی اظهار کرد: هرچه خانواده سالم‌تر و موفق‌تر باشد، قطعا جامعه‌ای سالم‌تر، موفق‌تر و شادتر و پویاتر خواهیم داشت.

وی افزود: برای داشتن یک خانواده سالم و موفق قطعا باید خصوصیاتی را بدانیم و آن‌ها را در زندگی مشترک اجرا کنیم تا به این درجه از موفقیت برسیم.

این مشاور بیان کرد: اولین خصوصیت خانواده موفق این است که در بین آن‌ها جمله ” به من چه یا به تو چه ” رد و بدل نمی‌شود، چرا که اعضا به گفتگو و مشورت منطقی اعتقاد دارند و احساس مسیٔولیت می‌کنند و هر چه این حس مسولیت بیشتر باشد رسیدن طرف مقابل به موفقیت بیشتر خواهد بود.

فلسفی ادامه داد: دومین خصوصیت این است که افراد خانواده به یکدیگر اعتماد دارند و از این اعتماد سوء استفاده نمی‌کنند و اعتماد را یکی از پایدارترین ویژگی ازدواج موفق و خانواده موفق می‌دانند چراکه وقتی اعتماد وجود داشته باشد اعضا بهتر در مسیر و جریان زندگی موفق قرار می‌گیرند.

وی افزود: سومین خصوصیت این است که تا جایی که امکان دارد اعضای خانواده با هم هستند و در مهمانی‌ها یا کارهای مربوط به خانواده به تنهایی شرکت نمی‌کنند.

این روانشناس تصریح کرد: همدلی، همکاری، همفکری، هماهنگی را عوامل بقای خانواده خوشبخت می‌دانند و خانواده‌ای که تنها هر کدام برای خود مانند هتل زندگی کنند و دچار از هم گسستگی شوند، نمی‌توان موفقیت اعضای این خانواده را تضمین کرد.

فلسفی ادامه داد: صفت چهارم خانواده موفق این است که اعضا با هم اتحاد دارند و در مسایٔل مختلف، با گفتگو و مشورت به تفاهم می‌رسند و سعی می‌کنند اگر سوء تفاهم به وجود آمد، آن را در درون خود بدون این که کسی بفهمد حل کنند.

وی افزود: داشتن ارتباط موثر درون خانوادگی برای حل مشکلات و مسائل یکی از بزرگترین مهارت‌هایی است که باید تک تک افراد جامعه فرا بگیرند.

این مشاور بیان کرد: صفت پنجم خانواده موفق این است که به سلیقه‌ها و عقاید یکدیگر آگاه بوده و به آن احترام گذاشته و عمل می‌کنند چرا که در یک خانواده ممکن است افراد به لحاظ سطح تحصیلات و روابطی که دارند دارای افکار و سلیقه‌های مختلفی باشند؛ لذا احترام گذاشتن و رابطه متقابل بسیار موثر در موفقیت افراد خانواده خواهد بود.

فلسفی ادامه داد: خصوصیت ششم خانواده موفق این است که نسبت به هم شرم مسموم ندارند؛ یعنی خواسته‌های طبیعی خود را بدون نگرانی یا خشونت ابراز می کنند چرا که هر چه پیوند عاطفی بین اعضا بیشتر باشد اعتماد بیشتر می‌شود و این اعتماد باعث می‌شود که ارتباط آنان با یکدیگر قوی‌تر شود.

وی اظهار کرد: هفتمین خصوصیت خانواده موفق این است که اعضا نگران سلامت روحی و جسمی یکدیگر بوده و از هم مراقبت می کنند؛ اگر چنانچه مشکلی به وجود آید، سعی وافر در حل مشکل دارند و کسی نیست که خود را نسبت به اتفاق پیش آمده بی تفاوت بگیرد چراکه حس مسولیت می‌کند.

این روانشناس بیان کرد: خصوصیت هشتم خانواده موفق این است که سعی می‌کنند در بیشتر اوقات لحظات خوشی را که با یکدیگر بوده‌اند مرور کنند و همواره دنبال این نیستند که خاطرات تلخ را به زبان بیاورند و آن‌ها را زنده کنند؛ دوست دارند همیشه در خوشی، شادی و نشاط زندگی کنند چرا که خاصیت خاطرات خوب، شادی و نشاط است.

فلسفی ادامه داد: نهمین خصوصیت خانواده موفق این است که برای فامیل‌ها و همسایه‌های خود اهمیت قایٔلند و پذیرای فامیل یکدیگر هستند به نوعی که همه فامیل را از خودشان می‌دانند.

وی تصریح کرد: خصوصیت دهم خانواده موفق این است که اعضا به هم به صورت افقی نگاه می‌کنند نه عمودی؛ یعنی هیچ کس خود را برتر از دیگری و در مقام قدرت نمی‌بیند؛ دیکتاتوری، زور و قدرت طلبی حاکم نیست در واقع خانواده در کنار هم هستند نه در مقابل یکدیگر.

این مشاور خاطرنشان کرد: لازم است خانواده‌ها این خصوصیات را در خود واکاوی کرده و برای رسیدن به آرامش با یکدیگر صحبت کرده و سعی در ایجاد این خصوصیات در محیط خانواده برآیند.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *