رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند با بیان اینکه بازار بیرجند به شیوه فعلی ناامن و خطرساز است که باید تدابیری اندیشیده شود، گفت: نحوه پارک خودروها به ویژه در خیابانهای کم عرض بیرجند، باعث شده گاهی میانگین رسیدن به محل حادثه کاهش یابد.
به گزارش پایگاه خبری نگاه خراسان جنوبی،علی حیاتی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تجهیزاتی که آتش نشانی نیاز دارد، اظهار کرد: خرید و نوسازی تجهیزات آتش نشانی بیرجند در یک سال گذشته، مهار حریق و ضریب ایمنی را افزایش داد.
وی افزود: تجهیزات، امکانات، ماشین آلات و لباسهای مخصوص در حوزه آتش نشانی برای انجام عملیاتهای مختلفی که در این سازمان انجام میشود حرف اول را میزند و اگر چه که شهرداری بیرجند در سالهای گذشته، به این موارد توجه داشته است اما در یک سال گذشته تحولات چشمگیری در تامین و تجهیز امکانات و ماشین آلات رخ داده است.
حیاتی ادامه داد: در این مدت ۵۰ دست لباس عملیاتی آتش نشانی ، یک دستگاه خودروی KMC ، یک دستگاه آتیکوی ۸ تن اطفای حریق و تجهیز آن، لوازم امداد کوهستان، دو دست لباس شیمیایی و یک دست لباس غواصی فول فیس به همراه قایق جیمینی ۵ نفره پلاس خریداری شده است.
وی، تهیه یک دستگاه خودروی سنگین اطفای حریق ، 3 دستگاه موتور برق اضطراری، ۲۴ عدد ماسک تنفسی و سایر تجهیزات لازم را به این موارد اضافه کرد و افزود: هرچند خرید تجهیزات آتش نشانی هزینههای بالا دارد اما با نظر مساعد شهردار و شورای شهر بیرجند بخش زیادی از کمبودهای این سازمان نسبت به قبل برطرف شد.
حیاتی ادامه داد: در سالهای گذشته ماموران آتش نشانی بدون لباس شیمیایی به ماموریت اعزام میشدند و امکان گاز گرفتگی آنها وجود داشت اما خوشبختانه با خرید لباس شیمیایی و دستگاه تنفس این ماموریتها سهل تر شده است.
وی همچنین به اقدامات انجام شده در حوزه عمرانی پرداخت و ادامه داد: نصب شیر هیدرانت در چند نقطه شهر، بهسازی درهای برقی و اجرای نمای ایستگاههای آتش نشانی، اجرای سیستم اعلام حریق و نصب شیر قطع کن خودکار علمک گاز حساس به زلزله در تمامی ایستگاهها با حدود 15 میلیارد تومان اعتبار انجام شده است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده واگذاری پنج هزار متر مربع زمین در منطقه ویژه اقتصادی و همچنین یک قطعه زمین در شهرک میر علی از طرف ادره کل راه و شهرسازی به منظور احداث مرکز آموزش تخصصی آتش نشانی به صورت رایگان در حال نهایی شدن است و با توجه به تخصیص مبلغ ۱۰میلیارد ریال توسط شهرداری، فاز دوم احداث مرکز آموزشی به زودی کلید میخورد.
مشکل همیشگی کمبود نیرو
حیاتی اظهار کرد: مهم ترین نیاز در سازمان آتش نشانی شهرداری، جذب نیروی دارای شرایط است چراکه به دلیل بازنشستگی همکاران کمبود نیرو از مشکلات موجود است البته اقدامات لازم توسط شهرداری، شورای اسلامی شهر و سازمان در زمینه جذب نیرو انجام شده و موضوع با جدیت در حال پیگیری است و به این منظور جذب ۴۶ نیروی عملیاتی و ۶ نیروی وظیفه ( امریه) و همچنین خرید یک دستگاه خودروی سنگین نیز در حال انجام است.
رئیس سازمان آتش نشانی و اقدامات ایمنی شهرداری بیرجند گریزی به حوزه پیشگیری زد و گفت: در یک سال گذشته بیش از ۴۸۰۰ مورد بازدیدهای مختلف در راستای ارزیابی ایمنی انواع تصرفات در داخل و خارج از محدوده مانند بازدید ایمنی از ساختمان های اداری و موسسات دولتی، تجمعی، بوم گردی، هتل ها و مراکز درمانی جهت صدور شناسنامه و تاییدیه ایمنی، بازدید ساختمان های مهم و بلند مرتبه، مجتمعهای مسکونی ناایمن و اعلام نواقص ایمنی به ساکنین و دستگاههای مربوط انجام شده است.
حیاتی تصریح کرد: همچنین بررسی حدود هزار مورد نقشه های ساختمانی و تشکیل پرونده ایمنی برای املاک در حال صدور پروانه ساختمانی، حدود ۵۰ مورد جانمایی و پیگیری جهت تهیه و نصب شیرهیدرانت، بیش از دو هزار مورد مشاوره ایمنی به شهروندان، بیش از ۱۵۰ مورد صدور گواهی حریق و علت یابی حادثه انجام شده است.
وی، آموزش را از عناصر مهم در پیشگیری و کنترل حوادث و حریق دانست و افزود: در مدت یاد شده حدود ۲۷ هزار و ۹۶۲ هزار نفر ساعت در ادارات و کارخانهها، مدارس و همچنین آتش نشان داوطلب و علاوه بر این ها ۲۵۰۸۰ نفر ساعت آموزش تخصصی درون سازمانی به آتش نشانان سازمان ارایه شده است.
حیاتی به ظرفیت آموزش آتش نشانی بیرجند برای ایجاد مرکز آموزشی استانی اشاره کرد و ادامه داد: پرسنل این سازمان از دانش و تخصص علمی و مهارتهای فنی بالایی برخوردارند به نحوی که اغلب دروس مرتبط با رشتههای آتش نشانی در مرکز علمی کاربردی شهرداری توسط همکاران سازمان تدریس و در مباحث عمومی اطفای حریق برای عموم هم استانی ها و در مباحث تخصصی نیز برای آتش نشانان استان دورههای آموزشی برگزار میشود.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند دورههای آموزشی غواصی امدادی ویژه آتش نشانان با حضور مربی بین المللی، دوره ارزیابی سوانح و گزارش نویسی برای پرسنل عملیاتی سازمان و آتش نشانیهای استان، دوره تخصصی بدو خدمت برای آتش نشانان جدید الورود را از آموزشهای تخصصی این سازمان برشمرد.
وی افزود: در زمینههای تخصصی مرتبط با مباحث مقررات ملی ساختمان نیز ظرفیتهایی وجود داد و در سالهای گذشته برای مهندسان ساخت و ساز، طراحان و ناظران نظام مهندسی ساختمان از جمله شهر قاین مباحثی تدریس شده است و علاوه بر داخل شهر، بازدید ساختمانهای مهم از جمله بیمارستانها، نحوه پوشش مقاوم حریق در سازهها و نیز کارشناسی علت یابی حریق در سراسر استان توسط کارشناسان سازمان آتش نشانی بیرجند انجام میشود.
حیاتی به فعالیتهای تربیت بدنی و ورزشی در راستای سلامت جسم و روح کارکنان سازمان اشاره کرد و به برخی مشکلات پیش روی سازمان آتش نشانی و راهکارهای مواجه با آنها پرداخت و گفت: ادارات ناایمن، تخلفات ساختمانی مانند افزایش سقف، متراژ زیر بنا و تغییر حین اجرا، رعایت نکردن نکات ایمنی در کارگاه های ساختمانی حین احداث بنا و بهره برداری از ساختمانهای نا ایمن بدون اخذ پایانکار بویژه بناهای آپارتمانی و مجتمع ها از این مشکلات است.
حیاتی وجود بافت فرسوده و منازل نا ایمن در مرکز شهر، به ویژه خیابانهای مصطفی خمینی، وحدت و ایثار، جمهوری، حکیم نزاری،۱۷ شهریور، شهید فهمیده ، منتظری، مطهری، انقلاب و معابر کم عرض بافت فرسوده و دسترسی نداشتن خودروهای امدادی و عملیاتی سازمان در این قبیل مناطق را از جمله مشکلات مطرح کرد.
وی یادآور شد: توقف تانکرهای حامل سوخت در شهر، استفاده از کاربریهای مسکونی و انباری به عنوان باشگاههای ورزشی و در زیرزمین۶ا، وجود چاه قناتهای متعدد و بدون حفاظ بویژه در مهر شهر، سدها و بندهای ناایمن اطراف بیرجند، فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای بدون تاییدیه ایمنی، ایمن نبودن بازار مرکزی، پاساژها، واحدهای صنفی فرسوده به ویژه بازار جمهوری، صنوف خطرساز و مجتمعهای کارگاهی نا ایمن به ویژه در خیابانهای عدل و مصطفی خمینی از دغدغههای این سازمان است.
حیاتی ادامه داد: مدارس را در سنوات گذشته ارزیایی کرده و نقاط ضعف و مثبت را اعلام کردیم و در خصوص اماکن عمومی و ادارات نیز نظارتهای مستمر وجود دارد.
وی با بیان اینکه بازار بیرجند به شیوه فعلی ناامن و خطرساز است که باید تدابیری اندیشیده شود، تصریح کرد: مردم نکات اولیه را توجه کرده و حتما کپسول آتش نشانی در منزل داشته باشند.
حیاتی با بیان اینکه میانگین مدت زمان رسیدن به محل ماموریت حوادث امدادی نیز سه دقیقه و ۳۷ ثانیه بوده که عدد خوبی است، افزود: آتش نشانان با جان مردم در ارتباطند و از نظر کیفیت تجهیزات مطلوب هستیم اما با استاندارد فاصله داریم چراکه تجهیزات آتش نشانی گران است.
وی یادآور شد: در شهر بیرجند تعداد شش ایستگاه آتش نشانی داریم که براساس استاندارد که برای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت باید یک ایستگاه باشد مطلوب است.
منبع ایسنا