استان ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - 10 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

خورشید و باد؛ نیروگاه‌های ثروت ساز خراسان‌جنوبی

خراسان جنوبی؛ در کنار داشته ها وتوانمندی های بی نظیر خراسان‌جنوبی با غنای معدنی بسیار، محصولات کشاورزی مزیت دار و خاص جهانی، قابلیت های گردشگری و تاریخی آن چه می تواند به عنوان یکی از راهبردهای اقتصادی در این استان به اصطلاح کمتر توسعه یافته به مدد اقتصاد آن آیید انرژی های خدادادی پاک و رایگان خورشید و باد است.

خراسان جنوبی با ۳۰۰ روز آفتابی و بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که به مدد استمرار قهر طبیعیت به نیمی از سال افزایش یافته است می تواند منبع بسیار خوبی برای تولید این انرژی های پاک در استان باشد و حتی زمینه ساز تغییر چهره اقتصادی خراسان جنوبی نیز شود.

به همین واسطه اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم احداث شهرک های تخصصی انرژی خورشیدی را در دستور کار قرار داد و آن طور که احمد نیک کار، رئیس اداره امور صنایع غیرفلزی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی چندی قبل به رسانه ها اعلام کرد: احداث شهرک تخصصی انرژی‌های پاک در دستور کار اداره کل صمت است و در این راستا در ابتدا برای استقرار این شهرک ۱۷ نقطه پیشنهاد شده و در نهایت ۳ نقطه پیش بینی و تصویب شد.

پنل‌های خورشیدی

موافقت با احداث ۳ شهرک انرژی خورشیدی 

بنا به گفته مرتضی رستگار مقدم، مدیر دفتر مهندسی ‌شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌جنوبی هم  با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی برای احداث شهرک خورشیدی ۱۰ نقطه احصا شده که ۳ شهرک در شهرستان های طبس، نهبندان و خوسف توسط ساتبا مورد تایید قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه امروز بستر سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی خراسان جنوبی به طور کامل فراهم است، اظهار کرد: با همکاری استانداری و محیط زیست برای نیروگاه‌های زیر ۱۰ مگاوات ۵۲ نقطه با ظرفیت ۶۶ مگاوات و برای نیروگاه‌های بزرگ نیز ۱۲ نقطه با ظرفیت ۲۹۲ مگاوات نقاط اتصال و زمین دولتی احصا شده تا هر سرمایه‌گذاری ورود پیدا کرد بتواند از این فرصت استفاده کند.

علیرضا پوزشی، مجری طرح انرژی‌های تجدید پذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم این طور بیان کرد که اکنون ۶۵۰ نیروگاه انشعابی با ظرفیت ۸ مگاوات در استان وجود دارد، افزود: خراسان جنوبی بالغ بر ۱۰ درصد تولید انرژی تجدید پذیر را دارد که نسبت به میانگین کشوری رتبه اول را کسب کرده است.

همچنین سید علی حسینی، فرماندار خوسف هم ۱۴ آذر ماه امسال از موافقت با احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی خراسان جنوبی در این شهرستان خبر داد و گفت: احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی استان در شهرستان خوسف ، در کارگروه امور زیربنایی و توسعه شهری استان مورد تأیید قرار گرفت.

توربین‌های بادی

نیروگاه بادی سربیشه در انتهای خط

 بهره گیری از  انرژی ها پاک در سربیشه به واسطه قرارگیری در دالان های بادی و بهره مندی از روزهای آفتابی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و آن طور که محمد جمالی راد، مدیر توزیع نیروی برق سربیشه در گفت وگو با خبرنگار فارس از این شهرستان اظهارداشت: برای بهره گیری از قابلیت های انرژی های تجدید پذیر در سربیشه طرح نیروگاه خورشیدی امیر گفتاری با ظرفیت ۷ مگاوات، نیروگاه دیگری نیز با همین با ظرفیت ۷۴۰ کیلو وات و صدور مجوز ۴۲ مورد نیرگاه خورشیدی دیگر با ظرفیت ۲.۱ مگاوات احداث شده و در حال احداث است.

همچنین نیروگاه بادی در حال احداث درح با ظرفیت ۵۰ مگاوات،۴ توربین آن نصب شده و در حال مراحل پایانی اتصال به شبکه است که فاز اول آن ۱۰ مگاوات است.

ظرفیت تولید ۳۰۰هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور وجود دارد که تا کنون تولید ۸۸۰مگاوات از آن میسر شده و سهم خراسان جنوبی از این میزان ۱۸ مگاوات است در حالی که  خراسان جنوبی ۳ هزار و ۳۰۰ ساعت آفتابی در سال و میانگین سرعت باد بیش از ۳۳ کیلومتر را دارد که این ظرفیت ها می‌تواند این استان را به قطب تولید انرژی‌های نو و پاک تبدیل کند.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *