سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: طی اردیبهشت ماه سال جاری ترانزیت کالا در مرز استان بیش از هزار درصد رشد داشته است.
مهدی جعفری در گفت و گو با نگاه خراسان جنوبی با اشاره به دستاوردها و خدمات دولت سیزدهم، بیان کرد: راهآهن، انتقال آب دریای عمان، اجرای طرحهای بزرگ، تأمین زیرساختها در حوزه معادن، گردشگری و کویر برای سرمایهگذاری از آرزوهای مردم بود که محقق شد.
وی با بیان اینکه در دوره خدمت دولت سیزدهم، سه پست ۴۰۰ کیلوولت برق دیگر به استان اضافه شده است، افزود: در حال حاضر پست برق نهبندان بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
جعفری با بیان اینکه پست برق فردوس و طبس در دست اجرا بوده و هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است، گفت: همچنین زمین مورد نیاز برای احداث ۱۶۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی تأمین شده و سرمایهگذاری در حوزه تولید برق خورشیدی در استان بیسابقه است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیتهای خراسان جنوبی، گفت: با سرمایهگذاری در استان زمینه برای اشتغال و رشد اقتصادی و توسعه فراهم است و خراسان جنوبی از تحت عنوان استان محروم خارج میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیتهای مرزی در خراسان جنوبی، مرز استان برای مرزهای شرقی کشور الگو شده است، افزود: ترانزیت در اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۹۰ درصد رشد داشته است.
جعفری با اشاره به صادرات استان از مرزها، اظهار کرد: صادرات قطعی و ماده ۱۱۶ از مرز استان خراسان جنوبی ۷۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به فعالیت سه هزار و ۲۰۳ واحد صنعتی در استان، بیان کرد: حدود ۹۶۸ واحد غیرفعال و راکد بود که با پیگیریهای انجام شده، تاکنون ۵۳۰ واحد احیا و وارد چرخه تولید شدهاند.
جعفری نرخ بیکاری در استان را پنج درصد دانست و گفت: قبل از دولت سیزدهم نرخ بیکاری در خراسان جنوبی ۷.۵ درصد بود که با کاهش این نرخ، جزو استانهای برتر کشور در این حوزه هستیم.
بنا به گفته وی، در دولت سیزدهم حدود ۲۴ هزار و ۳۹۸ مجوز کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور صادر شده که منجر به ایجاد ۳۰ هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی در حوزه خدماتی و تولیدی شده است.
جعفری از شناسایی ۱۱۰ فرصت اقتصادی و سرمایهگذاری در استان شناسایی خبر داد و گفت: این فرصتها به چندین زبان دنیا آماده و عرضه شده است.