استان ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - 5 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

مقام‌سازی ۶۰ درصد از واحدهای مسکونی روستایی خراسان جنوبی

بیرجند- مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۶۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی در استان مقاوم‌سازی شده است.

به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ در تاریخ حیات بشر، جان و مال انسان‌ها همواره دستخوش حوادث طبیعی و سوانح پیش بینی شده بوده است. خراسان جنوبی از وقوع حوادث طبیعی مستثی نبوده و پیوسته در معرض خطرات و حوادث طبیعی گوناگونی قرار دارد.

این دیار کویری به عنوان سومین استان زلزله خیز کشور بوده که ۵۰ گسل فعال ۱۰۰ درصد از مساحت استان را در معرض خطر قرار داده است. از این رو اقدامات پیشگیری برای حذف یا کاهش اثرات و ارتقاء امکانات و تجهیزات موجود برای مقابله با حوادث، ضرورتی انکار ناپذیر بوده که باید در برنامه کاری سازمان های متولی قرار گیرد.

بنا به آمار مسئولان ۶۰ درصد از واحدهای مسکونی روستایی در استان مقاوم‌سازی شده و مابقی هنوز در معرض خطر قرار دارد.

بدون شک استفاده مردم از تسهیلات مقاوم سازی متولیان می تواند راه ورود خطر را بر چهاردیواری خانه هایشان ببندد که می طلبد مورد توجه شهروندان روستایی قرار گیرد.

اجرای طرح هادی در ۶۳۳ روستا

حسین هاشمی با اشاره به وضعیت روستاهای خراسان جنوبی، بیان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان دارای طرح هادی هستند که ۸۲ درصد آن اجرایی شده است.

وی ادامه داد: تاکنون طرح هادی در ۶۳۳ روستای استان اجرا شده و طرح هادی ۱۹۸ روستا نیز بازنگری شده است.

هاشمی از تأمین سه هزار و ۵۰ هکتار زمین در ۳۵۷ روستای استان به منظور تأمین زمین طرح نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: در بحث نهضت آسفالت بیش از دو برابر سهمیه استان توسط دستگاه‌های متولی جذب شد و آسفالت معابر در ۶۸۶ روستا فقط توسط بنیاد مسکن با اعتبار ۳۱۶ میلیارد تومان و حجم دو میلیون و ۸۶۰ هزار مترمربع انجام شده‌ است.

بنا به گفته مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی، ۶۰ درصد مسکن‌های روستایی استان مقاوم‌سازی شده که بالاتر از متوسط کشوری است.

خدمات دولت سیزدهم در روستاها

وی با اشاره به خدمات دولت سیزدهم، بیان کرد: به برکت نظام اسلامی مجوز تأسیس دهیاری برای ۷۰ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد دهیاری اخذ شد که تحول خوبی در حوزه روستاها رقم زد.

هاشمی ادامه داد: در طرح حکمرانی و در قالب۱۶ بند نظام نامه توانمندسازی و سند تحول روستاها، شاهد تحولات خوبی در اقتصاد، معیشت و کالبد روستاها خواهیم بود.

وی اظهار کرد: در حوزه عمرانی و زیربنایی، در دولت سیزدهم ۵۱۰ میلیارد تومان از محل ماده های ۳۸، ۳۹ و ۴۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده و ماده ۵۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به دهیاری‌ها تزریق شد.

اجرای ۳۸۰۰ پروژه مختلف در روستاها

هاشمی بیان کرد: دستگاه‌هایی مانند ورزش و جوانان، بنیاد مسکن، راهداری، آموزش و پرورش با کمک دهیاری‌ها تاکنون ۳ هزار و ۸۰۰ پروژه با اعتبار ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه‌های عمرانی، زیربنایی، اقتصادی و اشتغالزا در مناطق روستایی استان اجرا کردند.

مدیرکل دفتر روستایی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به زیرساخت‌های موجود در روستاها، گفت: جشن پایان گازرسانی و بهره‌مندی ۱۰۰ درصدی روستاهای استان از نعمت گاز در دولت سیزدهم برگزار شده است.

بنا به گفته وی، هشت دستگاه ماشین‌آلات سنگین، چهار دستگاه تانکر آبرسان، دو دستگاه گریدر و یک بیل مکانیکی و کمپرسی به ارزش بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و سفر رئیس جمهور شهید به حوزه عشایر استان اختصاص یافته است.

هاشمی بیان کرد: از روستاییان خواستاریم با عنایت به اینکه خراسان جنوبی حادثه‌خیز است، در بحث ساخت ‌و ساز و بیمه مسکن و محصولات کشاورزی رعایت نکات ایمنی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان پوشش ۳۷ درصدی دارد، افزود: این صندوق برای روستاییانی آمده که تحت پوشش هیچ نوع بیمه‌ای نیستند و دو سوم کمک آن را دولت انجام می‌دهد، بنابراین روستاییان باید از این فرصت استفاده کنند.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
سید علی اسلامی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *