استان ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - 1 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

خراسان جنوبی مهد انرژی‌های تجدیدپذیر/سرمایه‌گذاری در زمین تا آسمان

بیرجند- خراسان جنوبی با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی، مهد انرژی‌های تجدیدپذیر است که تاکنون اقدامات خوبی در راستای استفاده از آفتاب برای اشتغال و سرمایه‌گذاری انجام شده است.

انرژی‌های تجدیدپذیر
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، خراسان جنوبی را می‌توان مهد ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها نام گذاشت. چراکه در زمین و آسمان این دیار کویری داشته‌هایی وجود دارد که شاید در دیگر استان‌ها کم‌تر دیده شود‌.
ظرفیت‌های معدنی و گردشگری این استان بر کسی پوشیده نیست، چیزی که این دیار را خاص‌تر می‌کند، تابش مستقیم سرشاخه‌های نور خورشید به پهنه‌های مختلف استان است که نه تنها بازار اشتغال کویرنشینان را گرم کرده بلکه مسیر سرمایه‌گذاری را نیز هموار ساخته است.
امروزه با حمایت مسئولان، پای سرمایه‌گذارانی از آفریقا جنوبی تا چین و بلغارستان را به خراسان جنوبی باز کرده تا در نقاطی مستعدتر مانند خوسف و سربیشه، آفتاب را مورد هدف سرمایه‌گذاری قرار دهند.
باری دیگر به همراهی تعدادی از مسئولان اعم از مدیرکل اقتصاد دارایی استان راهی خوسف و سربیشه می‌شویم تا از شرایط سرمایه‌گذاری در این نقاط قلم بزنیم.

پای سرمایه‌گذاران خارجی در خوسف

دو پروژه نیروگاه سه مگاواتی خورشیدی با سرمایه گذاری خارجی در شهرستان از جمله پروژه‌های نیروگاه انرژی خورشیدی در خراسان جنوبی است.
سرمایه‌گذاری از کشور آفریقای جنوبی در سال ۱۳۹۶ خوسف را به‌عنوان مقصد سرمایه‌گذاری خویش انتخاب کرده و اولین نیروگاه خورشیدی را با تولید سه مگاوات برق وارد مرحله تولید کرد.
مزرعه دیگر از تولید این انرژی پاک در خوسف با سرمایه‌گذاری همین سرمایه‌گذار خارجی  بوده که طی سال ۹۶ رقن خورده است. این طرح شامل نیروگاهی ۱۰ مگاواتی است که برق تولیدی آن از  طریق خط انتقال مستقیم به پست برق خوسف تحویل می‌شود.
حجت خزاعی، سرپرست بهره‌برداری این نیروگاه‌های انرژی خورشیدی در خوسف بیان کرد: اولین مرحله از دومین نیروگاه انرژی خورشیدی آبان‌ماه وارد مرحله اجرا و تزریق برق به شبکه خوسف می‌شود.
 وی ادامه داد: برای مرحله دوم هم پنل‌ها و دستگاه‌های موردنیاز خریداری شده و در حال انتقال به استان است که طی دو ماه آینده این مرحله هم به بهره‌برداری می‌رسد.
انرژی‌های تجدیدپذیر

آمادگی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

خزایی ادامه داد: اگر زمینی در همین محدوده پیدا شود و زیرساخت برق آن هم فراهم باشد می‌توانیم یک نیروگاه چهار مگاواتی دیگر هم ایجاد کنیم.
وی بیان کرد. علاوه بر این اگر زمینی نزدیک به پست‌های برق در این شهرستان و دیگر نقاط استان هم باشد، آمادگی داریم تا ۲۰ مگاوات هم برای تولید انرژی خورشیدی یا در این همین شهرستان و یا هم دیگر نقاط خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری کنیم.
خزاعی با بیان اینکه برای سرمایه‌گذاری در هر کدام از نیروگاه‌های سه مگاواتی دو میلیون و نیم یورو در نظر گرفته شده است، گفت: تمام تلاش ما بر این است که پروژه‌های نیروگاهی تا دو ماه آینده به بهره‌برداری برسد و مورد استفاده قرار گیرد.

تامین برق خوسف از نیروگاه

سرپرست بهره‌برداری نیروگاه خورشیدی خوسف پروژه نیروگاهی ۱۰ مگاواتی در خوسف، گفت: این طرح از سال ۹۶ در زمین ۱۵ هکتاری با ۱۴ میلیون یورو سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری رسیده است.
خزاعی با بیان اینکه در حال حاضر از این طرح در تأمین برق شهرستان خوسف مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: برق تولیدی این نیروگاه جوابگوی نیاز شهرستان خوسف است و طی بررسی‌های انجام شده، راندمان تولید خیلی خوبی دارد.
وی با بیان اینکه اگر از این امکانات و تجهیزات استفاده شود به طور حتم راندمان بالاتری خواهد داشت، افزود: اشتغال این هر دو نیروگاه شش نفر است.

شکل‌گیری سومین شهرک انرژی خورشیدی در خوسف

سید علی حسینی، فرماندار پیشین خوسف در این بازدیدها با بیان اینکه سومین شهرک انرژی خورشیدی کشور نیز در خوسف در حال شکل‌گیری است، گفت:  به‌زودی زمین‌ها به متقاضیان برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی واگذار می‌شود.
وی ادامه داد: باتوجه‌به استقبال سرمایه‌گذاری در خوسف، نیاز است در کنار پست ۱۲۰ کیلوولت یک پست ۴۰۰ کیلوولت هم احداث شود تا پاسخ‌گوی نیاز سرمایه‌گذاران و همچنین انرژی برق تولیدی خورشیدی خوسف باشد.
انرژی‌های تجدیدپذیر

لزوم استفاده سرمایه‌گذاران از ظرفیت گمرک

مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی هم در این بازدیدها بیان کرد: با توجه به توافق انجام‌شده با اداره کل گمرکات استان برای واردات تجهیزات و امکانات موردنیاز سرمایه‌گذاران خارجی، از سرمایه‌گذاران این پروژه‌ها خواستاریم از این ظرفیت در استان استفاده کنند.
وی با اشاره به ۳۳۰ روز در خراسان جنوبی آفتابی، گفت: از نمایندگان این سرمایه‌گذار خارجی خواستاریم که اگر بخواهند سرمایه‌گذاری داشته باشند، دیگر نقاط استان را هم موردمطالعه قرار دهند.
ذاکریان بیان کرد: توانمندی‌های شهرستان خوسف تنها در زمینه معادن غنی آن نیست بلکه در حوزه انرژی خورشیدی هم یکی از شهرستان پیش رو در استان به‌حساب می‌آید.

سفر به سربیشه، دیار ظرفیت‌های خورشیدی

مقصد دیگر برای آشنایی با ظرفیت‌های خورشیدی در استان، سربیشه است که سرمایه‌گذاری ایران مقیم کشور چین آن را به‌عنوان مقصد سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند تا با ایجاد نیروگاه خورشیدی، به توسعه برسند.
بنا به گفته نماینده سرمایه‌گذار، عملیات ساخت یک نیروگاه هفت مگاواتی از سال ۹۷ شروع شده و در تیرماه ۹۸ هم به بهره‌برداری رسیده است.
 هپچنین سرمایه‌گذار طرح، در راستای توسعه پروژه خود احداث یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی را در درست اجرا دارد و تا چند ماه آینده به بهره‌برداری برسد.
محمدرضا لکزائی، فرماندار سربیشه در این بازدید از  آمادگی سرمایه‌گذار برای احداث شهرک انرژی‌های تجدیدپذیر در سربیشه خبر داد و گفت: زمینی به مساحت هزار و ۵۰۰ هکتار در یکی از بهترین اراضی شهرستان برای احداث شهرک نیروهای تجدیدپذیر با ظرفیت تولید هزار مگاوات برق پیش‌بینی شده است.
وی بیان کرد: با پیگیری‌های نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس، اخذ مجوز پست ۱۳۲ کیلووات در بخش مختاران شهرستان در دست اقدام است.
انرژی‌های تجدیدپذیر

لزوم همکاری شرکت برق

ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در این بازدید با اشاره به پروژه نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی در شهرستان سربیشه، گفت: این پروژه با سرمایه گذاری فرد ایرانی‌الاصل مقیم چین راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر این  یک پروژه ۱۰ مگاواتی دیگر به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: لازم است که شرکت برق برای ایجاد پست برق در این شهرستان ورود کند که برق تولیدی ناشی از نیروگاه خورشیدی بیش از ظرفیت پست برق این منطقه است.
وی اظهار کرد: ما به دنبال این هست که پروژه‌های سرمایه گذاری خارجی و از جمله ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در همه نقاط استان که شرایط فراهم است، وجود داشته باشد تا در واقع استان را با یک توسعه متوازن به پیش ببریم.
انتهای پیام/
بانک صادرات بانک سپه بانک ملی

منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی

نویسنده
رقیه رحمتی راد
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *