اجتماعی ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی:

سند راهبردی معضلات و آسیب های اجتماعی؛ اساس کار دستگاه های اجرایی

بیرجند - سند راهبردی معضلات و آسیب های اجتماعی استان اساس کار دستگاه های اجرایی خواهد بود.

سید محمد رضا طالبی

به گزارش نگاه خراسان جنوبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی از تدوین سند راهبردی معضلات و آسیب‌های اجتماعی خراسان جنوبی خبر داد.
سید محمد رضا طالبی با بیان این مطلب توضیح داد: سند راهبردی معضلات و آسیب‌های اجتماعی استان توسط هیئت اندیشه ورز و با انجام کارهای میدانی و هدف شناسایی آسیب‌ها و ارائه راهکارهای لازم تدوین شده است و اساس کار دستگاه‌های اجرایی متناسب با وظایف ابلاغی خواهد بود.
وی با بیان افزود: آسیب‌های اجتماعی در استان تا حدود قابل توجهی مدیریت شده است اما بعضی موارد باید مدیریت شوند. تاکنون در زمینه تکدی گری بی‌توجهی نشده و هر هفته سه گشت مشترک با حضور نمایندگان دستگاه های مربوطه انجام و افراد متکدی جمع آوری شده و به مراکز مورد نظر هدایت می شوند.
طالبی ادامه داد: متکدیان جمع آوری شده مدت حدود ۲۰ روز در اورژانس اجتماعی شهرداری بیرجند نگهداری و متکدیان معتاد به مراکز ترک اعتیاد معرفی می شوند. آنهایی که مبتلا به امراض خاصی هستند در مراکز درمانی مداوا می شوند. متکدیانی که خانواده داشته و مشکل خاصی ندارند به آغوش خانواده بازگردانده و تعهد لازم از آنها گرفته می شود.
به گفته این معاون استاندار بیشتر افراد نیازمند تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و چنانچه متکدیان نیاز به حمایت داشته باشند به  این نهادهای مربوط معرفی  می شوند. زنان بد سرپرست هم توسط اورژانس اجتماعی بهزیستی نگهداری می شوند.
وی افزود: اقدامات مشابهی در دیگر شهرستان های استان هم در این خصوص انجام می شود و علاوه بر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی ، ۱۶۵ خیریه فعال در استان، به افراد نیازمند خدماتی ارائه می کنند.
طالبی تأکید کرد: بر اساس ماده ۷۱۲ قانون مجازات های اسلامی تکدی گری جرم است اما تا کنون فردی به مراجع قضائی معرفی نشده و با توجه به تشکیل شعبه ای در دادگاه برای معرفی این افراد، تنها مواردی که چاره ای جز انجام این کار نباشد، متکدیان پر تکرار را به مراجع قضائی معرفی خواهیم کرد.
معاون استاندار همچنین گفت: کار کردن کودک در زمان فراغت از تحصیل مثل تابستان جرم و عیب نیست اما وجود کودکان کار خیابانی شایسته جامعه ما نیست بنابراین با راه اندازی گشت های مشترک تعداد آنها خیلی کم شده است.
طالبی با اشاره به اقداماتی برای جمع آوری و ساماندهی کودکان کار خیابانی ادامه داد: کودکانی که از اتباع هستند که تحویل اداره کل اتباع می شوند. کودکان بدون سرپرست یا بد سرپرست هم در اورژانس اجتماعی بهزیستی نگهداری شده و تعدادی از سازمان های مردم نهاد هم به این موضوع ورود کرده اند و همه این اقدامات سبب شده تا کمتر شاهد حضور کودکان کار خیابانی باشیم.
به گفته وی؛ سازمان های مردم نهادی که به این موضوع ورود کرده اند با کمک خیران هزینه ها را تأمین می کنند، چرا که سرانه های دولتی پایین و رقم هزینه ها بالاست.
وی تصریح کرد: حدود ۸۰ درصد علت آسیب های اجتماعی، ابتلا به مواد مخدر است. ۹ کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۵ در استان فعال است. بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر، افراد مبتلا باید با خود معرفی و پرداخت جزئی هزینه ها برای درمان اقدام کنند که با انجام حمایت های لازم تعدادی از این افراد به خانواده خود برگشت کرده  و زمینه اشتغال آنها هم فراهم شده است.
معاون استاندار معتاد متجاهر را فردی خواند که در مکان های عمومی از روی عمد اقدام به استفاده از مواد مخدر کند اما این افراد توسط مرجع قضائی برای ترک اعتیاد معرفی می شوند و بر اساس ضوابط موجود در مراکز ماده ۱۵ تحت درمان قرار می گیرند.
طالبی تصریح کرد: برای ایحاد مرکز ماده ۱۶ تاکنون تلاش های بسیاری در استان انجام شده است اما چون مکان مناسبی به این منظور داخل شهر پیدا نشد، زمینی مقابل ایست بازرسی علی آباد برای ساخت مرکز ماده ۱۶ مشخص و اعتبار جزئی هم برای شروع کار تأمین شده است.

 

انتهای پیام/

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی

منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی

نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *