بیرجند- با گذشت بیش از پنج سال از کلنگزنی بیمارستان محلی مهرشهر بیرجند، این پروژه با پیشرفت فیزیکی ناچیز متوقف شده و ادامه این پروژه در بلاتکلیفی و انتظار تامین اعتبار به سر میبرد.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ برخورداری از امکانات رفاهی، بهداشتی و درمانی مناسب از جمله شاخصهای مهم حقوق شهروندی است که باید در جوامع شهری و روستایی به نحو مطلوبی نمود پیدا کند. این در حالی است که هزاران نفر در مهرشهر بیرجند از جای خالی پزشک و متخصص و نبود بسیاری از خدمات درمانی رنج میبرند.
ضعف زیرساختهای بهداشت و درمان ، نبود مرکز درمانی و بیمارستان مجهز در شمال شهر بیرجند مسئولان وقت را بر آن داشت تا برای ساخت بیمارستان در شمالیترین نقطه شهر اقدام و سرانجام پس از کش و قوس های فراوان، مجوز ساخت بیمارستان محلی با توجه به شرایط منطقه را اخذ کنند.
سرانجام کلنگ ساخت و ساز بیمارستان محلی مهرشهر در سال ۹۸ با همت خیر پروژه، در خیابان ۹ دی مهرشهر به زمین زده شد . قسمتهای مختلف این بیمارستان محلی شامل اورژانس، بستری اورژانس، زنان و زایمان، اتاق عمل سرپایی و درمانگاه تخصصی اعلام شد.
بنا به اخبار موجود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اعتبارات زیادی در راستای اجرای پروژه هزینه شده است اما وعده مسئولان در نسخه اتمام طرح هنوز به سرانجام نرسیده و پروژه با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد متوقف شده و در بلاتکلیفی و تامین اعتبار به سر میبرد.
در حال حاضر جای خالی بیمارستان نه تنها ارایه خدمات تخصصی درمانی به ساکنان مهر شهر را سخت کرده است، بلکه مراجعه به بیمارستانهای مادر در بیرجند در هیاهوی ترافیک خیابانها، دوری مسیر، نبود سرویس رفت و آمد و … رنجهایی مضاعف برای بیماران به بار می آورد.
یکی از شهروندان در گفت و گو با تابناک در خراسان جنوبی با گلایه از کمبود امکانات درمانی در مهرشهر بیان کرد: این منطقه با وجود سکونت بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت بیمارستان و کلنیک ندارد.
سمیه محمدی با بیان اینکه دو مرکز بهداشت در مهرشهر فعال است که بیماران را به متخصص ارجاع میدهند، گفت: حتی یک پزشک متخصص در این مراکز مستقر نیست.
وی ادامه داد: علاوه بر این، داروخانه شبانهروزی نیز در مهرشهر وجود ندارد و باید نصف شب برای خرید یک داروی ضروری، به داخل شهر مراجعه کنیم.
یکی دیگر از شهروندان هم ما با بیان اینکه باید در راستای توسعه امکانات درمانی مهرشهر گامی برداشته شود، گفت: مرکز درمانی مهرشهر همیشه شلوغ است و یا پزشکی برای پاسخگویی نیست.
احمد میرزایی با بیان اینکه مهرشهر همواره مورد بیمهری بوده است، افزود: در توسعه شهرها، اول باید خدمات مختلف درمانی، رفاهی و … فراهم شود اما متاسفانه مهرشهر در همه زمینه ها ضعیف است.
وی در پاسخ به وضعیت پروژه بیمارستان محلی مهرشهر بیان کرد: چند سال پیش قرار شد با کمک یک خیر بیمارستان احداث شود اما هنوز به نتیجهای نرسیده است.
یکی دیگر از شهروندان با گلایه از عملکرد نامطلوب بهداشت و درمان در مهرشهر، گفت: پزشکهای مستقر در مرکز درمانی یا بازنشسته و یا گویی دانشجو هستند.
وی ادامه داد: باید بیمارستان محلی مهرشهر هرچه زودتر احداث شود تا از نگرانی ها و مشکلات مردم در این نقطه شهر هم کاسته شود.
این جوان بیرجندی ادامه داد: همچنین باید حضور پایگاه سیار برای فعالیت پزشک متخصص در مهرشهر فراهم شود و متخصصان در ایام خاصی در این نقطه حضور یایند تا شهروندان به داخل شهر مراجعه نکنند.
شریفزاده، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: پروژه بیمارستان محلی مهرشهر سال ۱۳۹۸ شروع و پس از تکمیل فونداسیون در همین مرحله متوقف شده است.
وی با بیان اینکه پیشرفت کنونی پروژه ۱۰ درصد است، اظهار کرد: در این پروژه مبلغ ۲۰،۰۰۰ میلیون ریال از محل کمک خیران،۴۷۲ میلیون ریال از اعتبارات تملک و ۱۵ میلیون ریال از سایر اعتبارات هزینه شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: با این وجود تکمیل پروژه ۴۰۰،۰۰۰ میلیون ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
شریفزاده با بیان اینکه در این پروژه مبلغ ۲۰،۰۰۰ میلیون ریال از محل کمک خیرین هزینه شده است، گفت: اساسی ترین مشکل پروژه نبود اعتبار است. در صورت تامین اعتبار اتمام پروژه دو سال زمان می برد.
وی اظهار کرد: این بیمارستان شامل بخشهایی همچون درمانگاه عمومی اورژانس، اتاق عمل سرپایی، تحت نظر، درمانگاه تخصصی و … است.
شمال شهر بیرجند جزو تعداد محدود مراکز بهداشتی است که مراکز درمانی مجهز و بیمارستان ندارد و از لحاظ استقرار خدمات درمانی کامل در ضعف به سر میبرد.
امید است این پروژه خیرساز با همکاری دولت به سرانجام برسد و کمی از بار مشکلات حوزه بهداشت و درمان در منطقه شمال شهر بیرجند کاسته شود.
انتهای پیام/