استان ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 1 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

پیش بینی برداشت بیش از ۵۰ هزار تن زرشک‌ تر/ سیاهه مشکلات پیش روی یاقوت قاینات است

تولید زرشک در قاینات با قیمت پایین، کمبود بارگاه بهداشتی، کم آبی، مشکلات صادرات و ... ادامه دارد.

تولید زرشک در قاینات با قیمت پایین، کمبود بارگاه بهداشتی، کم آبی، مشکلات صادرات و ... ادامه دارد.

به گزارش نگاه خراسان جنوبی، با این که قاینات قطب تولید زرشک بی دانه خراسان جنوبی و دنیا شناخته شده و پیش بینی می شود امسال بیش از ۵۰ هزار تن زرشک تر در این منطقه برداشت شود اما مشکلات تولید پیش روی یاقوت سرخ دشت های زرشک قاینات محکم به جای خود نشسته است.

مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان در گفت و گو با نگاه خراسان جنوبی مهمترین مانع برای توسعه باغات زرشک قاینات را تشریح کرد و گفت: کافی نبودن تعداد بارگاه های بهداشتی زرشک و دغدغه کشاورزان از بارندگی در زمان برداشت محصول، از مهم ترین عواملی است که کشاورزان را وادار می کند محصول خود را به قیمت پایین بفروشند.
سید موسی موسوی مشکل بعدی را قیمت پایین زرشک و ثبات نداشتن قیمت عنوان و اضافه کرد: علاوه براین، مشکلات صادرات زرشک و تولید نشدن محصول ارگانیک در خیلی از مناطق شهرستان از دیگر موانع پیش روی زرشک کاران شهرستان قائنات است و کمبود منابع آبی بر اثر خشکسالی های متمادی هم از دیگر مشکلات تولید است.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات همچنین ضعف در اطلاع رسانی و تبلیغات کم در سطح ملی و پایین بودن میزان صادرات محصول را هم به لیست مشکلات تولید زرشک اضافه کرد و ادامه داد: برای تولید محصولات ارگانیک شرکت‌های مختلفی، کشاورزان متقاضی تولیدکننده این نوع محصول را شناسایی و قراردادی با آنها منعقد کرده اند که بر اساس آن محصول ارگانیک تولید شده را از کشاورز خریداری می‌کنند.
موسوی تاکید کرد: جهاد کشاورزی شهرستان، با برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، تولید محصول ارگانیک را سرلوحه کار خود قرار داده و کشاورزان را تشویق به تولید محصول ارگانیک می‌کند.

خشک شدن ۸۵ درصد زرشک در بارگاه های سنتی  

وی تصریح کرد: بیش از ۸۵ درصد زرشک شهرستان قائنات، در بارگاه‌ها خشک می‌شود که متاسفانه بسیاری از این بارگاه‌ها سنتی بوده و بدون مجوز احداث شده و از نظر بهداشتی هم نکات فنی را رعایت نکرده اند و از آن جا که مورد تایید کارشناسان نیستند به همین دلیل حتی اگر کشاورز موفق به تولید محصول ارگانیک شود متاسفانه در بارگاه‌ها بار میکروبی محصول زیاد و از حالت ارگانیک خارج می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات افزود: همچنین برخی وقتی محصول را فراوری می‌کنند روغن مایع به زرشک اضافه می کنند که آن را از حالت ارگانیک خارج کرده و مورد تایید سازمان‌های صادر کننده گواهی ارگانیک نیست.
موسوی تعداد بارگاه‌های زرشک شهرستان قاینات را دو هزار و ۳۲۰ واحد عنوان کرد که بیش از دو هزار واحد، بدون مجوز و به صورت سنتی توسط کشاورزان احداث شده است.البته مراحل اخذ مجوز احداث بارگاه بهداشتی زرشک بسیار طولانی و سخت است که بسیاری از کشاورزان به دلیل نداشتن سند ثبتی باغ در همان مرحله اول از ادامه روند منصرف می شوند.
بنا به آمار وی شش سردخانه در این شهرستان فعال و همین تعداد نیز در دست احداث است و البته به سه سردخانه دیگر نیز جهت نگهدای محصول زرشک نیاز هست. همچنین  ۱۲ واحد فرآوری زرشک فعال در شهرستان، دارای پروانه بهره برداری است و بیش از ۶۰ کارگاه سنتی بدون پروانه نیز در زمینه بوجاری و فرآوری زرشک فعالیت می کند.
وی گفت: در دو سال گذشته ۱۰ درخواست برای ایجاد واحدهای فرآوری زرشک ثبت و موافقت اولیه آن ها صادر شده اما به دلیل نبود اعتبار، پیشرفت فیزیکی ناچیزی دارد.
وی هزینه تولید هر کیلوگرم زرشک تازه را ۵۰هزار تومان بیان واضافه کرد: در حال حاضر تجار و واسطه ها هر کیلوگرم زرشک تازه را با شاخه به قیمت ۴۰هزار تومان از کشاورز خریداری می کنند اما این قیمت به صرفه نیست و جوابگوی هزینه های کشاورز نیست.

پیش بینی برداشت بیش از ۵۰ هزار تن زرشک تر  

مدیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: امسال بیش از ۵۰ هزار تن زرشک تر(معادل ۱۲۰۰۰ تن محصول خشک ) در شهرستان قاینات برداشت شود.
موسوی سطح زیر کشت زرشک در شهرستان قاینات را ۷۳۷۸ هکتار اعلام کرد که از این مقدار ۷۰۷۴ هکتار آن بارور بوده و ۳۰۴ هکتار آن غیر بارور است و پیش بینی میشود از دشت های بارور بیش از ۵۰ هزار تن زرشک تر برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۳۵درصد افزایش تولید دارد.
وی گفت :برداشت زرشک از اواسط مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد. دراین شهرستان بیش از ۱۴۷۰۰ خانوار بهره بردار زرشک هستند و امرار معاش و اقتصاد آنها از طریق زرشک است همچنین بیش از دو هزار نفر بطور غیرمستقیم در زمینه بوجاری ، بسته بندی، فرآوری و بازاررسانی محصول زرشک مشغول به کار هستند.
به گفته وی به دلیل شرایط خاص آب و هوایی منطقه و اختلاف زیاد دمای شب و روز در اوایل پاییز و رطوبت نسبی پایین، محصول زرشک منطقه قاینات از کیفیت عالی و رنگ خوبی برخوردار است.

انتهای پیام/

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
احسان فوداجی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *