بیرجند- بنا به گفته مسئولان حیوانگزیدگی به ویژه در کودکان در حال افزایش بوده که در راستای مقابله با این اقداماتی اعم از زندهگیری سگهای بلاصاحب و واکسنهکردن آنها انجام میشود.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، هاری یا حیوانگزیدگی یک بیماری ویروسی و مشترک میان انسان و حیوان است که به رغم پیشرفتهای بزرگ در علوم پزشکی هنوز درمانی برای آن یافت نشده و در صورت ابتلای انسان به این بیماری، در صد درصد موارد منجر به مرگ میشود.
بنا به گفته متولیان، پیامدهای بیماری هاری بسیار شدید بوده و برای مبتلا نشدن به عارضه باید حیوانات خانگی سالیانه علیه بیماری هاری واکسینه شوند چراکه واکسینه کردن حیوان به سالم ماندن فرد هم میکند.
اگرچه تاکنون اقداماتی علیه هاری در خراسان جنوبی انجام شده اما بدیهی است عدم رعایت برخی از نکات بهداشتی و بی توجهی به موارد درمانی ناشی از گاز گرفتگی حیوانات، تهدیدی جدی برای سلامت افراد است.
امار متولیان از وضعیت حیوانگزیدگی به ویژه در کودکان، عدم رعایت برخی بایدها و نبایدهای بهداشتی از سوی مردم به ویژه دامداران و روستاییان را یادآوری میکند که نیازمند توجه است.
این شرایط در حالی است که جولان سگ های ولگرد نه برخی خیابان های شهر و مناطق حاشیه ای، نه تنها شهروندان را مستاصل کرده بلکه برای سلامت جامعه نسبت به بیماری هایی مانند هاری، خطری جدی محسوب می شوند.
هرچند جمع آوری سگ های ولگرد و انتقال آنها به پناهگاه گامی ارزنده از سوی متولیان بوده اما مقابله بر این پدیده خطرساز، همکاری بیشتری از سوی شهروندان را میطلبد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به خطرات بیماری هاری بیان کرد: سگ، گربه، روباه، شغال، گرگ و دام آلوده به هاری ناقل این بیماری هستند که ۹۵ درصد مربوط به سگها است.
محمد علی بخشی ادامه داد: مطابق دستورالعمل وزارت کشور مبنیبر مدیریت، ساماندهی و کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب دستگاههای اجرایی ملزم در راستای حفاظت از جان مردم در برابر بیماری هاری شدند.
بخشی با بیان اینکه متولی اصلی جمعآوری و نگهداری سگهای بلاصاحب شهرداری است، افزود: دامپزشکی کار معاینه حیوانات و واکسیناسیون آنها را بر عهده دارد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: حیوانگزیدگیها رو به افزایش بوده و ۴۰ درصد آنها در کودکان اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: دوره بروز این بیماری یک تا سه ماه و بعضا یک هفته تا یک سال بوده که با علائم مشابه سرماخوردگی شروع و به حساسیت به صدا، ترس از آب، فلجی و ایست قلبی ختم میشود.
بخشی با اشاره به گلایه شهروندان نسبت به حضور سگهای ولگرد در سطح شهر، بیان کرد: سگهای بلاصاحب زندهگیری میشوند تا واکسیناسیون و عقیمسازی انجام شود.
وی ادامه داد: این سگها یا توسط شهرداریها نگهداری یا به افراد منتقاضی واگذار میشوند و افراد باید برای نگهداری از حیوانات وحشی شناسنامه تهیه کنند و مسئولیتپذیر باشند.
بخشی از جمعآوری ۸۰۰ قلاده سگ توسط شهرداری بیرجند خبرداد و گفت: نگهداری آنها به بخش خصوصی واگذار شده است.
انتهای پیام/
منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی