استاد ادبیات دانشگاه بیرجند گفت: بذری را که فردوسی کاشته در دیوان و خاوراننامه به درختی تنومند تبدیل شده است.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، محمد بهنامفر شامگاه یکشنبه (۲۷ آبان) در محفل ادبی ابنحسام خوسفی اظهار کرد: بذری را که فردوسی کاشته در دیوان و خاوراننامه به درختی تنومند تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه خاوراننامه یک حماسه آیینی و ملی می باشد که موضوع آن درباره سفرها و قهرمانیهای حضرت علی (ع) است، افزود: بیش از ۹۰ درصد دیوان اشعار در مدح و منقبت پیامبر (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) سروده شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه ابن حسام از شاعران شیعی قرن نهم است، ادامه داد: ابن حسام خوسفی سراسر ارادات به فردوسی داشته و در جای جای خاوراننامه این ارادت خود را بیان میکند.
استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند گفت: شباهتهای بسیار بین خاوراننامه و شاهنامه است لذا اینها در تقابل هم نیستند بلکه مکمل یکدیگر هستند و این دو اثر دو جلوه از هویت ملی ایرانیان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: سیاست ما در برنامهریزی فرهنگی در دوران مسئولیتی بر اساس سند تحول بود و دو اصل مسئلهمحور بودن و پیامد محوری در برنامه ریزی و توجه به هویت ایرانی اسلامی را در دستور کار قرار داده ایم.
علی فرخنده با بیان اینکه ۲۹ آذر سال گذشته کنگره ملی ابن حسام خوسفی در استان آغاز شد، گفت: در اختتامیه کنگره ملی ابن حسام خوسفی از یک اثر مستند از زندگینامه ابن حسام، کتاب چکیده مقالات برگزیده همایش علمی ابن حسام و کتاب «لؤلؤ مکنون» شامل آثار خوشنویسی اشعار منتخب دیوان ابن حسام رونمایی خواهد شد.
وی به برپایی نمایشگاه لؤلؤ مکنون در نگارخانه سرو باغ جهانی اکبریه بیرجند اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه تا ۲ آذر ماه عصرها از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به روی علاقهمندان باز است.
انتهای پیام/