استان ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - 20 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

ابتلا به دیابت در ۷ سال سه برابر فراگیر شد

روند بیماریابی دیابت از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ در خراسان جنوبی سه برابر افزایش داشته است.

ابتلا به دیابت
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون ۲۸ هزار و ۲۸۰ بیمار دیابتی در استان شناسایی شده و روند بیماریابی دیابت از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ در استان سه برابر افزایش داشته است.
مجید شایسته با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۳۰ هزار و ۶۵۸ مورد آزمایش قند خون انجام شده است افزود: آزمایش قند خون ۱۵ هزار و ۹۰۷ نفر مطلوب بوده است و نشان می‌دهد ۵۲ درصد بیماران درمان موثر دیابت را دریافت کرده‌اند.
وی گفت: با توجه به اینکه نیمی از افراد دیابتی در هر جامعه از بیماری خود بی اطلاعند و همچنین با استناد به مطالعات استپس سال ۲۰۱۶، هنوز به حد انتظار مطلوب بیماریابی در استان دست نیافته‌ایم.
شایسته با بیان اینکه کمترین میزان شیوع دیابت با ۵.۴۷ درصد مربوط به شهرستان سربیشه و بیشترین میزان شیوع با عدد ۸.۲۴ مربوط به شهرستان بشرویه است افزود: با این وجود شیوع دیابت در جمعیت بالای ۳۰ سال ساکن روستا ۶.۱۱ درصد و در شهر ۶.۱۴ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خدمات مراقبت از دیابت توسط پزشک و غیر پزشک در مراکز، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت در حال انجام است.
شایسته افزود: بر این اساس قند خون هر بیمار دیابتی با دستگاه گلوکومتر ماهانه توسط مراقبان سلامت و بصورت سه ماه یکبار توسط پزشک مراکز خدمات جامع سلامت اندازه گیری شده، سپس برای آزمایشات بیوشیمیایی دیگر ارجاع داده می‌شوند.
وی با اشاره به اقداماتی انجام شده برای کنترل این بیماری در استان گفت:اجرای برنامه پیشگیری مراقبت و درمان دیابت از سطح خانه‌های بهداشت تا سطوح تخصصی، برگزاری همایش‌های علمی و آموزشی ویژه پزشکان و اجرای برنامه‌های متنوع غربالگری از مهمترین برنامه‌ها بوده است.
شایسته، تشخیص و درمان، آموزش، نظارت و پیگیری مستمر وضعیت بیمار و ارجاع به متخصصان برای پیشگیری از عوارض احتمالی را از وظایف پزشکان در قبال بیماران دیابتی عنوان کرد و گفت: دولت هم تاکنون با پوشش بیمه‌ای تجهیزات و دارو‌های دیابت، آموزش و آگاهی دهی، توسعه زیر ساخت‌های ورزشی و تصویب قوانین حمایتی در مجلس شورای اسلامی برای پیشگیری و مدیریت دیابت گام‌هایی برداشته است.
وی با تاکید بر لزوم پیشگیری خانواده‌ها از بیماری دیابت افزود: انتخاب آب، قهوه یا چای به جای آب میوه، نوشابه یا سایر نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر، خوردن حداقل سه وعده سبزی در روز، از جمله سبزیجات برگ سبز و خوردن حداکثر سه وعده میوه تازه در هر روز توصیه می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه افزایش فعالیت بدنی کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به دنبال دارد گفت: هر فردی باید حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط تا شدید (مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا یا دوچرخه سواری) که در هفته در فواصل منظم طی سه تا پنج روز را به عنوان هدف قرار دهد.
شایسته با تاکید بر اینکه دیابت یک بیماری بی علامت است گفت: تشنگی شدید و تکرر ادرار، کاهش وزن ناخواسته، خستگی مفرط، احساس گرسنگی زیاد و احساس تشنگی زیاد می‌تواند از علائم بیماری باشد.
دیابت نوعی بیماری مزمن است که در آن بدن نمی‌تواند از گلوکز استفاده و یا آن را ذخیره کند و این بیماری زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده دیگر قادر به ساخت انسولین نباشد یا بدن نتواند از انسولین تولید شده به خوبی استفاده کند و در صورت کنترل نشدن می‌تواند منجر به عواقب جدی شود و به اندام‌ها و بافت‌های بدن مانند قلب، کلیه، چشم، پا و اعصاب، آسیب برساند.
طبق اعلام متخصصان، قند خون کمتر از ۱۴۰ میلی‌گرم در دسی لیتر، نرمال، قند خون بین ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی‌گرم در دسی لیتر نشان‌دهنده پیش دیابت و قند خون ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر یا بیشتر به معنی دیابت است.
انتهای پیام/
بانک صادرات بانک سپه بانک ملی

منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی

نویسنده
سید علی اسلامی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *