مدیر جهاد کشاورزی قاینات مهم ترین مشکل زعفران کاران را تداوم خشکسالی و تبعات کم شدن آب منابع موجود بیان کرد.
سید موسی موسوی در گفت و گو با خبرنگار نگاه خراسان جنوبی، مشکل اصلی زعفران کاران را خشکسالی ها و کم شدن میزان آب منابع موجود عنوان کرد که باعث شور شدن آب برخی منابع آبی می شود و درنتیجه توسعه کشت زعفران را با مشکل مواجه کرده است.
وی با بیان این که صادرات زعفران در سال های اخیر رونق گرفته است تصریح کرد: ولی درصد کمی از زعفران بصورت ارگانیک صادر می شود و صادرات زعفران نیازمند بازاریابی و توجه بیشتر به تولید زعفران ارگانیک است. البته با توجه به سهولت صادرات محصولات ارگانیک و ارزآوری بالای آن، برنامه ریزی لازم برای تولید زعفران ارگانیک انجام شده است. (کلاس آموزشی، خرید با قیمت بالاتر و … )
موسوی تاکید کرد: نحوه خشک کردن و فرآوری زعفران در بازاریابی و فروش و حتی صادرات آن تاثیر زیادی دارد، قیمت زعفران در حال حاضر نسبت به سال گذشته حداقل ۳۰درصد افزایش قیمت دارد.
به گفته وی بیش از ۸۰ درصد زعفران تولیدی این شهرستان در بازارهای داخلی شهرستان به فروش می رسد.
موسوی همچنین کنه پیاز زعفران را آفت اصلی این محصول خاص استان دانست و به کشاورزان توصیه کرد: هنگام کاشت، پیاز درشت و سالم را در عمق مناسب در زمین اصلی بکارند.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات گفت: هر چند زمان برداشت امسال رو به پایان است اما کشاورزانی که برای سال آینده قصد احداث مزرعه زعفران دارند از پیازهای سالم و درشت (بالای ۸ گرم) استفاده کنند و عمق کاشت را حدود ۲۰ سانتی متر درنظر بگیرند تا بتوانند با تغذیه و آبیاری مناسب محصول خوبی برداشت کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب زعفران قاینات از کیفیت بالاتری نسبت به محصول تولیدی سایر مناطق برخوردار است. شهرستان قاینات از بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان برخوردار را دارد.
موسوی تعداد بهره برداران زعفران در شهرستان قاینات را ۱۲هزار ۹۵۰ نفر اعلام و اضافه کرد: ۴ واحد فرآوری و بسته بندی زعفران نیز در شهرستان فعال است. سطح زیر کشت زعفران در شهرستان قاینات ۵۲۲۲ هکتار است و پیش بینی می شود از این سطح حدود ۱۸ تن زعفران خشک برداشت شود.