ظهر امروز جلسه مشترک ستاد تنظیم بازار و ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی نهبندان به ریاست سرپرست فرمانداری این شهرستان در حالی برگزار شد که موضوع پایین بودن کیفیت آرد و نان شهرستان که چندی پیش نیز در رسانه ها و فضای مجازی مورد نقد بود مطرح شده و گزارشی در این باره از سوی مدیر جهاد کشاورزی ارائه شد.
جهانبین مدیر جهاد کشاورزی نهبندان در این رابطه گفت : چندی پیش انتقادهایی از پایین بودن کیفیت نان شهرستان در فضای مجازی مطرح و پس از آن بررسی هایی در این زمینه انجام و با هماهنگی کارشناسان این حوزه یک کارگاه آموزشی برای واحدهای خبازی نهبندان برگزار و نکات مهم در تخمیر و پخت نان به صورت تئوری و عملی تشریح شد .
محمد جهانبین در خصوص اختصاص سهمیه آرد به واحدهای خبازی نیز توضیح داد : سهمیه هر واحد نانوایی بر اساس عملکرد و فروش آن نانوایی که در سامانه نانینو ثبت می گردد اختصاص می یابد که آن نیز پارامترهای خاص خود را دارد .
رئیس شبکه بهداشت و درمان نهبندان نیز در همین مورد بیان کرد : نان تمام نانوایی ها از نظر سلامت مورد تایید است چرا که به صورت مستمر از لحاظ درصد به کارگیری نمک و عدم استفاده از جوش شیرین مورد آزمایش قرار می گیرد اما نوع آردی که در واحدهای خبازی استفاده می شود ممکن است از نظر فرآیندی مشکل داشته باشد.
مهندس نادی ادامه داد : فرآیند آرد از زمانی که از کشاورز خریداری شده و تا زمانی که به دست نانوا می رسد حساس بوده و بنا بر نظر کارشناسان غذا و دارو باید گندم پس از برداشت مدتی حدود ۲ ماه در سیلو بماند و سپس آرد شده و آرد نیز به مدت زمانی برای استراحت نیاز دارد اما در برخی موارد مشاهده می شود که گندم بلافاصله آرد شده و بسته بندی می شود و از سوی دیگر به نان تبدیل می شود که این موضوع سبب افت کیفیت نان خواهد شد.
گفته های نادی در حالی طرح شد که پیشتر جهانبین مدیر جهاد کشاورزی نهبندان از ارسال نمونه آرد واحدهای خبازی نهبندان به آزمایشگاه غذایی سازمان غذا و دارو خبر داده بود تا آرد خبازی نهبندان مورد کیفیت سنجی قرار گیرد .
گفتنی است در این جلسه مقرر شد گفته های رئیس شبکه بهداشت و درمان و نظر کارشناسان این شبکه به صورت مکتوب به فرمانداری ارائه شده تا در این خصوص پیگیری های لازم انجام شود.
جلال دانش امروز در ستاد تنظیم بازار شهرستان اظهار کرد: اثر جلسات تنظیم بازار باید در زندگی و سفره مردم ملموس شود و مدیران نباید تنها گزارش عملکرد ارائه دهند.
سرپرست فرمانداری نهبندان با بیان اینکه برخی جلسات همانند جلسات آرد و نان آثار مثبتی داشته است، افزود: به مناسبت ماه مبارک رمضان نمایشگاه مواد غذایی در نهبندان راه اندازی می شود.
دانش افزود: در بحث تامین کالاهای مورد نیاز مردم باید اهتمام جدی داشته باشیم، قبل از ایام ماه مبارک رمضان و نوروز نباید کمبودی در گوشت قرمز و سفید داشته باشیم.
وی تصریح کرد: اختلاف قیمت ها در کالاهای اساسی و بازار میوه و تره بار باید دقیق رصد شود، در این ایام باید قیمت ها درج شود.
سرپرست فرمانداری نهبندان افزود: همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان و همچنین عید نوروز کالا برگ الکترونیکی برای هفت دهک جامعه شارژ میشود و مردم میتوانند ۱۱ قلم کالا را با آن تهیه کنند.
دانش گفت: برای سه دهک کمتر برخوردار جامعه میزان این کالا برگها ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر است و قیمت این کالا برگها برای دهکهای چهار تا هفت ۳۵۰ هزار تومان است.
وی خواستار تشدید نظارت ها و بازرسی از اصناف در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز شد و گفت: ساعات کار نانوایی ها در ایام ماه مبارک اصلاح می شود که باید به اطلاع مردم برسد.
مدیر جهاد کشاورزی نهبندان همچنین از اختصاص اقلام تنظیم بازار به میزان ۱۶ تن برنج ، ۶/۵ تن شکر ، ۱۳/۵ تن مرغ ، ۴/۸ تن گوشت قرمز منجمد و ۳ تن خرما به این شهرستان خبر داد.
همچنین در ادامه این جلسه مشترک ، رئیس میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نهبندان از تشکیل کمیته های ۱۰ گانه خدمات سفر در ایام نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و اظهار کرد : در راستای ارائه خدمات بهتر به مسافران نوروزی کمیته حمل و نقل ، کمیته امداد و نجات ، کمیته انتظامی ، امنیتی و ترافیک شهری ، کمیته هماهنگی شهرداری و دهیاری ها ، کمیته اسکان و نظارت ، کمیته تنظیم بازار و خدمات رفاهی ، کمیته خدمات بهداشتی ، سلامت و محیط زیست ، کمیته اطلاع رسانی ، تبلیغات و فضای مجازی و … ذیل این ستاد تشکیل شده است.
حسین شبانی نیز گزارشی از سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۳ ارائه کرد و گفت : در ایام نوروز ۱۴۰۳ ۷۵ هزار ۵۵۳ مسافر در اقامتگاه های رسمی ، غیر رسمی و اضطراری این شهرستان ساکن شده اند که از این رقم ۴۴ هزار و ۱۲۱ نفر آن مربوط به اقامتگاه های رسمی شهرستان بوده است .