مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت:بر اساس برآورد اولیه تاکنون ۱۷۰۰ میلیارد تومان سیل اخیر در استان خسارت داشته است.
محمدعلی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اظهارداشت: بعد از ابتدای سال هر هفته وشبختانه بارندگیهای خوبی را در خراسان جنوبی شاهد بودهایم.
وی تصریح کرد: در کل استان این بارندگیها وجود داشته و موجب رواناب و سیلاب شده به طوری که در تمام نقاط استان نیروهای امدادی برای کمک به مردم فعال بوده اند ولی میزان بارش ها در شهرستان های خوسف نهبندان و بیرجند بسیار شدید و سیلابی شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: کل استان تحت تاثیر این جبهه پر باران و بی سابقه قرار گرفت.
آخوندی گفت: دامداران و کشاورزان منافع این بارندگیها را خواهند برد و کمک بسیار زیادی به حوزه عشایر و دامداران خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه طبیعتاً با این سیل خسارتهایی را نیز در منطقه داشتیم که با کمکهای دولت و همچنین همکاری مردم بازسازی خواهد شد، افزود: لذت این بارندگیها و وجود آب که خود نعمتی بزرگ میباشد را مردم خواهند دید.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: برآورد اولیه به دلیل اینکه میخواهیم یک سری پیگیریهای سریع و کلی را انجام دهیم صورت گرفته و به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.
آخوندی ضمن قدردانی از دستگاههای خدمات رسان مانند هلال احمر ، بسیج سازندگی و بخش خصوصی و مردم برای پاسخگویی به موقع به این سیلاب گفت: پاسخگویی به سیل یکی از سختترین پاسخگوییها در بحرانها بوده چون در زمان سیل هیچ اقدامی خاصی نمیتوان انجام داد مگر اینکه سیلاب فروکش کند و کمتر شود حتی امکان امداد هوایی نیز در این شرایط وجود ندارد اما با این وجود تمام دستگاههای امدادرسان پای کار بودند و اقدامات لازم را انجام دادند و مدیریت بحران نیز از همان ابتدا به عنوان پشتیبان و همراه در این بحران پای کار بوده است.
وی اضافه کرد: خسارتهایی را در بخشهای مختلف در پی سیلاب در استان شاهد بودیم که متاسفانه کم هم نیستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: در حوزه کانالهای انتقال آب ۱۰۱ رشته قنات خسارت دیده اند.
آخوندی افزود: تعداد ۱۲۵ استخر ذخیره آب و همچنین بخشی از شبکههای توزیع برق و چند بند خاکی از بین رفته و خسارت دیده اند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت مربوط به راههای اصلی فرعی و روستایی و راههای عشایری است، افزود: میزان ۵۴۰۰ کیلومتر از راههای روستایی و فرعی دچار مشکل شدن که بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان حداقل خسارت به آنها وارد شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به خسارت وارده به ابنیههای راهها و آبنماها و پلها یادآور شد: بیش از ۱۶۰۰ آبنما در سطح استان بر اثر سیل اخیر خسارت دیدند و همچنین ۴۸۰۰ کیلومتر ایل راه خسارت دیدند.
آخوندی با بیان اینکه خوشبختانه سیلاب اخیر در استان خسارت جانی نداشته است، گفت: در مجموع این خسارات به همراه خسارت به چندین واحد مسکن روستایی که به صورت کلی و جزئی آسیب دیدند بر اساس برآورد اولیه تاکنون ۱۷۰۰ میلیارد تومان سیل اخیر در استان خسارت داشته است.
وی ادامه داد: عمران شهری هم در دست بررسی خسارت ها بوده و احتمال میدهیم که مجموعه خسارات سیل در استان به حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیز برسد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان داشت: اکیپ های برآورد خسارت در مناطق سیل زده در استان حضور دارند و همچنین رایزنیها در راستای جذب اعتبارات برای جبران این خسارات در حال انجام است به طوری که همین امروز استاندار خراسان جنوبی در سفر به تهران برای ملاقات با معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در حال رایزنی برای گرفتن اعتبارات تنخواه هستند تا بتوانیم اقدامات هرچه سریعتر را برای بازسازی خسارات در کنار بحثهای تسهیلاتی که در حوزه کشاورزی به علاوه صندوق بیمه محصولات کشاورزی که فعال بوده و قطعاً کمک خواهد کرد داشته باشیم.
آخوندی با بیان اینکه در پی این بارندگیها بیش از ۱۶ میلیون متر مکعب آب در آبخیزها ذخیره شده که بی سابقه است، گفت: مراتع استان جانی دوباره گرفته و سدهای استان نیز بر اساس اعلام شرکت آب منطقهای بیش از ۱۸ میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی شده است.
وی یادآور شد: به ویژه در منطقه درمیان و طبس که کمک بزرگی برای رفع بحران کم آبی در این مناطق و همچنین کمک به بخش کشاورزی خواهد بود.