بیرجند- مردم خراسان جنوبی در سه شهرستان بیرجند، درمیان و خوسف آمادهاند تا با حضور در دور دوم انتخابات دوازدهمین مجلس شورای اسلامی، حماسهای دیگر خلق کنند.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ انتخابات به عنوان یک اصل مهم در جمهوری اسلامی ایران بوده که نمودی بارز از مردمی بودن این دولت است.
مردم این کشور هر چهار سال پای صندوقهای اخذ رای میروند تا با انتخابی اصلح، نمایندهشان را به مجلس شورای اسلامی بفرستند تا صدای آنها برای رسیدگی به مشکلات باشد.
بدیهی است انتظار می رود نمایندگان منتخب مردم در مجلس، برای رفع موانع جامعه فریاد سر داده و گره از مشکلی باز کنند.
خراسان جنوبی با داشتن ۱۱ شهرستان، چهار کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد. دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد که با توجه به اعلام رسمی نتایج انتخابات منتخبان حوزه انتخابیه قائنات و زیرکوه، طبس، سرایان و بشرویه، نهبندان و سربیشه معرفی شدند ولی حوزه انتخابیه بیرجند، خوسف و درمیان به دور دوم کشیده شد.
در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف، «سید حسن هاشمی» با ۲۶ هزار و ۸۰۹ رای و «علی مولوی حقیقی» با ۲۴ هزار و ۲۰۲ رای از مجموع ۱۴۳ هزار و ۴۳۰ رای، به مرحله دوم انتخابات راه یافتند.
هر چند تاکنون درصد مشارکت مردم خراسان جنوبی در انتخابات بالای ۶۰ درصد بوده اما اینبار هم مردمان این دیار کویری آمادهاند تا ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور پای صندوق های رایگیری، حماسهای دیگر خلق کنند.
یک جوان بیرجندی با بیان اینکه به عشق رهبری در پای صندوقهای اخذ رأی حضور مییابم تا در سرنوشت کشورم شریک شوم، افزود: انتخاب اصلح یک شرط مهم و حیاتی بوده که تنها با تحقیق پیرامون این نامزدها میسر میشود بنابراین صداقت در تبلیغات یک اصل است.
محسن ایمانی با بیان اینکه باید نمایندگان به مسائل مهم استان توجه کرده و زبان مردم در مجلس باشند، اظهار کرد: انتقال زیرساختهایی مانند جاده، ریل و پرواز به خراسان جنوبی، مهم ترین مطالبه مردم این استان از نمایندگان است.
وی با اشاره به ایرادات نمایندگان در ادوار گذشته، اظهار کرد: نمایندگان در دورههای گذشته شناخت کاملی از حوزه انتخابیه خود نداشتند.
ایمانی با بیان اینکه نماینده باید با مردم تعامل خوبی داشته باشد، افزود: همچنین ارتباط نمایندگان با نهادها، سازمانها، هلدینگها و سرمایهگذاران یک اصل است که در ادوار گذشته کمتر دیده شده است.
یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: انقلابیگری، تفکر بسیجی، حضور دائمی و بیوقفه در وسط میدان و روحیه جهادی از مهمترین ویژگیهای یک نماینده بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.
فاطمه بیدختی با بیان اینکه مردم باید به نمایندگانی رأی دهند که فقط پشت صندلی ننشینند بلکه با تکیه بر دانش و توانایی های لازم امورات کشور را تعیین کنند، گفت: باید نمایندگانی به مجلس بروند که بتوانند طی این چهار سال، اعتبارات خوبی برای رفع مشکلات جامعه جذب کنند.
وی با تاکید براینکه مرکز استان نیازمند نمایندهای قوی است که از حق و حقوق استان دفاع کند، افزود: توجه به مسئله آبی استان یکی دیگر از مسائل مهم در خراسان جنوبی بوده که نیازمند توجه و تعامل نمایندگان در مجلس است.
یکی دانشجوی بیرجندی هم در گفت و گو با خبرنگار ما نمایندگان در ادوار گذشته، صرفا در حوزه انتخابیه بیرجند، خوسف و درمیان شجاعانه به بیان مطالباش نمیپرداختند، گفت: همچنین از ظرفیتهای موجود در استان به نحو احسن برای رفع مشکلات استفاده نکردند.
رضا احمدی با تاکید بر اینکه نمایندگان باید در شهر و شهرستان خود حضور فعال داشته باشند و در نهایت به نفع کل ملت ایران در صحنه عمل حاضر شوند، افزود: نمایندهها در مرکز استان باید در همه حوزهها توانمند، مقتدر و متعهد باشند و برای رفع مشکلات رایزنی کنند.
وی عادل، صادق و انقلابی بودن را از مهمترین ویژگیهای در یک نماینده برشمرد و اظهار کرد: باید نمایندگان به مسائل مهم استان توجه کرده و زبان مردم در مجلس باشند.
دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی در گفت و گو با رسانهها بیان کرد: بیش از ۲۸۹ هزار نفر واجد شرایط رأیدهی در دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف، هستند.
سلیمی ادامه داد: متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل، افرادی که مرحله اول در حوزه انتخابیه مذکور رأی دادهاند و واجدین شرایطی که در هیچ حوزهای از استان رأی ندادهاند میتوانند در این مرحله مشارکت کنند.
فرماندار بیرجند هم با اشاره به افزایش دو شعبه سیار در این شهرستان، گفن: در شهرستان بیرجند ۱۸۸ شعبه برای اخذ رأی مردم در نظر گرفته شده که از این تعداد ۱۳۸ شعبه ثابت و ۵۰ شعبه سیار، ۶۳ شعبه روستایی و ۱۲۵ شعبه هم شهری هستند
فاضلی فرد با بیان اینکه در این مرحله دو شعبه هم به شعب سیار شهرستان اضافه شده، افزود: در دور دوم انتخابات با توجه به فصل بهار و عزیمت بسیاری از مردم به روستاها و تفرجگاهها، پیش بینی شده تعرفه های مورد نیاز به اندازه کافی تأمین شود.
وی با بیان اینکه مردم برای سرنوشتشان دل میسوزانند و قطعاً در این مرحله هم با شور و نشاط پای صندوق خواهند آمد، خاطرنشان کرد: مردم می توانند با به همراه داشتن یکی از ۵ مدارک هویتی معتبر(کارت ملی، شناسنامه، گذر نامه، گواهینامه رانندگی و کارت پایان خدمت) در انتخابات شرکت کنند.