بیرجند- با توجه به شروع فصل گرما و تمایل افراد به آبتنی در بندسارها، استخرهای آب کشاورزی و ….، شرکت آب منطقهای نسبت به عواقب آن هشدار داد.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی، دریا، کانالهای آب، حوضچهها، بندهای خاکی، استخرهای کشاورزی و … در ایران کمینگاه مرگ هستند. به گونهای که هرساله عدهای جان خود را در این مکانها از دست میدهند.
اگرچه رسانهها آمار حوادثی مانند تصادف در محورها را به صورت دورهای گزارش میدهند اما حوادثی مانند غرق شدن کودکان و نوجوانان در بندهای کویر حتی از نگاه رسانهها هم مخفی مانده و جای تامل و تفکر دارد.
بررسی از آمار منتشر شده توسط سازمان پزشکی قانونی نشان میدهد طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر بر اثر غرق شدگی جانشان را از دست دادهاند.
همچنین سال ۱۴۰۱ حدود هزار و ۱۵۲ نفر به علت غرق شدگی جان باختند. بالاترین آمار غرقشدگان مربوط به استان مازندران و کمترین استانهای خراسان شمالی و خراسان جنوبی هر کدام با پنج فوتی کمترین آمار غرق شدگی را داشتند.
اما جان دادن حتی یک نفر در سدها و آببندها در استانی کویری مانند خراسان جنوبی هم زیاد است.
بارها از کویری بودن خراسان جنوبی نوشتیم اما یادمان رفته که ماهیت گرم و خشک بودن استان و تمایل افراد به آبتنی در استخرها، بند ها و حتی سدها سرنوشتشان را با مرگ گره میزند.
مروری بر تاریخ خراسان جنوبی نشان میدهد که سالانه افرادی از هم وطنان در آبتنیها و یا بازیهای کودکانه در استخرهای کشاورزی و بندهای خاکی به کام مرگ میروند.
غرق شدن چهار نوجوان در سدها و استخرهای این خطه کویری طی سه ماه نخست سال ۹۸، غرق شدن دو جوان در استخر پرورش ماهی حوالی روستای بجد در ۲۶ تیر ۹۵ و غرق شدن دو نوجوان در بند چهکند در ۳۱ خرداد ۹۷ و غرق شدن پنج هماستانی در سال ۹۹ تنها بخشی از حوادث ناگواری است که از آن غافل ماندهایم.
بدیهی است شرایط پیش رو میطلبد با آگاهسازی مردم نسبت به محیطهای اطراف، راه تکرار بر حادثهای دیگر را سد کنیم.
همچنین نیاز است رعایت مسائل ایمنی از سوی مردم به ویژه کشاورزان مورد توجه جدی قرار گیرد چراکه کاهش اینگونه حوادث تنها با گفتن و نوشتن حاصل نمیشود و دست یاری مردم را میطلبد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی در گفت و گو با نگاه خراسان جنوبی گفت: همه ساله با شروع فصل گرما برخی از شهروندان بدون توجه به علائم هشدار دهنده و اطلاعیههای مکرر این شرکت، مبادرت به شنا در دریاچه سدها، کانالهای آبیاری و بندهای انحرافی می کنند.
عباس سارانی ادامه داد: متاسفانه این سهلانگاریها باعث بروز خسارات جانی و مالی جبرانناپذیری میشود که بسیار حائز توجه است.
وی تاکید کرد: با توجه به آغاز فصل گرما، شنا در دریاچه پشت سدها، آب بندانها، کانالهای آبیاری و بندهای انحرافی خراسان جنوبی مطلقاً ممنوع است.
وی ادامه داد: این تأسیسات صرفا برای آبرسانی طراحی و احداث شده و به هیچ وجه برای شنا کردن مناسب نبوده و خطر غرق شدن در آنها وجود دارد.
سارانی با بیان اینکه محلهای اشاره شده دارای حریم قانونی هستند، افزود: ورود به حریم این مکانها و شنا در آن ممنوع است.
وی بیان کرد: از شهروندان خواستاریم به علائم هشدار دهنده و تذکرات صادر شده توجه کنند تا شاهد حوادث تلخ و جبرانناپذیر نباشیم.