استان ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - 5 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

اعتبارات مقابله با ریزگردها در خراسان جنوبی به گَرد ریزگردها نمی‌رسد

بیرجند- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اعتبارات استانی بیابان‌زدایی در خراسان جنوبی محدود است، گفت: اعتبارات حوزه ریزگردها به گَرد ریزگردها نمی‌رسد.

به گزارش نگاه خراسان جنوبی، علیرضا نصرآبادی صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت اراضی بیابانی استان، بیان کرد: از مسئولان، تصمیم گیرندگان و سیاست‌گذاران خواستاریم دغدغه متولیان در امر بیابان‌زدایی را جدی بگیرند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای بیابان‌زدایی در استان، گفت: منابع طبیعی محدوده کننده توسعه نیست بلکه به دنبال توسعه پایدار است که نیازمند همراهی دیگر مسئولان است.

نصرآبادی با بیان اینکه از سال ۵۸ تا پایان سال ۱۴۰۲، امار طرح های اجرا شده در حوزه بیابان ۱۴۸ هزار و ۲۵۰ هکتار بوده است، گفت: همچنین ۱۵ هزار و ۸۲۹ هکتار بذرکاری، ۴۰۱ کیلومتر احداث بادشکن زنده، ۵۷۷ کیلومتر احداث بادشکن غیرزنده و هزار و ۵۲۵ هکتار مالچ‌پاشی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: اجرای طرح مدیریت جنگل دست‌کاشت در ۲۳ هزار و ۸۱۱ هکتار، طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی در یک میلیون و ۶۸۷ هزار و ۲۴۹ هکتار و احداث تله رسوب‌گیر در ۱۶۶ کیلومتر از دیگر اقدامان انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۳ هم در صورت تامین اعتبار، اجرای ۵ پروژه کلان بیابان‌زدایی در سطح شهرستان‌های استان پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه از محل اعتبارات استانی مقابله با بیابان، اعتبارات خوبی دریافت نمی‌کنیم، گفت: سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی تخصیص داشته‌ایم و بالغ بر یک میلیون هکتار اراضی احیایی داریم.

خسارت ۸۴ میلیارد تومانی کانون‌های فرسایش بادی به استان در سال

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم این جلسه از وجود ۳۲ کانون فرسایش بادی در استان خبر داد و افزود: کانون‌های فرسایش بادی سالانه بالای ۸۴ میلیارد تومان خسارت وارد می‌کند.

باقرپور با بیان اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است، افزود: حدود ۱۲ میلیون هکتار از استان بیابانی بوده و تحت فرسایش بادی قرار دارد.

وی خراسان جنوبی را خواستگاه پروژه های ملی و بین‌المللی دانست و افزود: ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار معادل ۳۶ درصد اراضی استان بیابانی و کم‌تراکم است.

باقرپور بیان کرد: عدم تعادل دام و مرتع، وقوع بلایای طبیعی از جمله پدیده خشکسالی، وقوع ریزگردها با منشا خارجی تامین ناکافی اعتبارات ملی و استانی و هجوم آفات و بیماری‌ها از جمله تهدیدهای موجود در استان برابر بیابان‌زدایی است.

بنا به گفته معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، از ۳۴ دشت موجود در خراسان جنوبی، ۲۸ دشت ممنوعه بحرانی است.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
سید علی اسلامی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *