گروه استان ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: 933 میلیارد تومان بدهی ، 565 میلیارد مطالبه و 328 میلیارد تومان کسری بودجه پیش روی دانشگاه است.
به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ جلسه بررسی بودجه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با حضور دکتر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارتت بهداشت درمان وآموزش پزشکی کشور و دکتر گلمکانی دبیر هیئت امنای مجامع و شوراهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
دکتر موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وضعیت و شاخص ها خراسان جنوبی در حوزه بهداشت و درمان در زمینه های مختلف را تشریح کرد وگفت: خراسان جنوبی با ۸۸۰ هزار نفر جمعیت ۹ درصد وسعت و یک درصد جمعیت کشور را دارد و به این جمعیت با توجه به پراکندگی فراوان دانشگاه علوم پزشکی با ۳۲۸ خانه بهداشت، ۴۳ مرکز جامع سلامت شهری و ۶۱ مرکز روستایی و ۱۵ بیمارستان خدمات رسانی می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند میزان بدهی های این مجموعه را ۹۳۳ میلیارد تومان، مطالبات را ۵۶۵ میلیارد و کسری بودجه را ۳۲۸ میلیارد تومان اعلام و تاکید کرد: درآمدها در استان کم و حقوق پرداختی پزشکان ۱۰ ماه عقب است تعرفه های پرستاری هم تا اردیبهشت پرداخت شد با این وجود تلاش شده است بدهی های انباشته افزایش نیابد و داشته ها بر مبنای حق و عدالت توزیع شود.
وی به اشتغال حدود چهار هزار دانشچو در ۹ دانشکده زیر مجموعه دانشگاه بیرجند اشاره در قالب ۶۵ کد رشته ، ۹ رشته تخصصی و پنج HHD اشاره کرد و اعتبارات این مجموعه در حوزه مجموع بودجه، بخش های عمومی، اختصاصی را هم بیان کرد.
دکتر موسوی با اشاره به این که شاخص ها بر مبنای استانداردها تعریف شده است افزود: نسبت دانشجویان خارجی به مجموع دانشجویان کاهش داشته است چرا که سودهی برای مجموعه نداشته و افزایش تعداد آنها در دستور کار نبود.
رئیس دانشگاده بیرجند همچنین افزایش سرانه فضای آموزشی و خوابگاهی ورزشی و … را مطرح کرد.
وی با استناد به آمار و شاخص افزایش مرگ و میر نوزادان در سال ۴۰۲ و مقایسه با دو سال را بیان کرد و توضیح داد: این شاخص از ۱۰٫۴۱ در سال ۴۰۱ به ۱۱٫۱ در سال ۴۰۲ افزایش یافته است در مقابل آن نرخ باروری در استان رشد داشته است و البته شاخص مرگ و میر مادران باردار کم شده است.
وی همچنین تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینه ها، سعی شده است که با همین نیروهای موجود خدمات رسانی در بخش های مختلف ادامه یاید و ورود و خروج نیروها مدیریت شود با این وجود پرداخت های کارانه پزشکان، و پرسنل حدود ۱۰ ماه عقب و مربوط به اردیبشهت ماه است.
به گفته وی با توجه به عواملی مانند استهلاک خودرو، معابر و کمبود نیرو وشیفت های پشت سر هم، شاخصی مانند رسیدن به بالین بیمار در شهرها و اورژانس جاده ای مقداری افزایش داشته است به گونه ای که در سه سال گذشته به ترتیب از ۷ به ۸ به ۸٫۳۷ درصد رسیده است.
منبع خبر: نگاه خراسان جنوبی