به گزارش اصحاب رسانه، قندالی در آئین آغاز عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی عشایری چاه زرد و خواجه منجیکوه در نهبندان گفت: سالانه یک درصد از ورودی صندوق به امور عشایر تخصیص داده میشود که از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر داده شده و به ازای هر بره، برای پروار بندی ۴۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
وی افزود: ۹۵ درصد از مناطق عشایری ایران راه دسترسی دارند و بعضی از راهها نیاز به ترمیم دارد.
قندالی با اشاره به اینکه ۵۳ درصد از عشایر ایران از آب آشامیدنی استاندارد استفاده میکنند افزود: در ۴ سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد به عشایر کشور اعطا شد.
وی از ایجاد کارخانه کنسانتره توسط عشایر خبرداد و گفت: سرانه خراسان جنوبی در مبلغ ریالی مقام اول را دارد و یکی از استانهای فعال است که در همین راستا به هر اتحادیه ۵ میلیارد تومان و هر تعاونی ۲ میلیارد تومان تسهیلات ارائه شد.
رئیس امور عشایر کشور همچنین گفت: در سال گذشته تبصره ۱۸ بند (ه) مبلغ ۱۸ میلیون یورو برای آبرسانی امورعشایر با ۲۱۸ پروژه در نظر گرفته شد که در خراسان جنوبی و در نهبندان و زیرکوه ۲ پروژه عملیاتی میشود و ۸۵۰ خانوار از آن برخوردار خواهند شد.
وی به حوزه پوشش تلفن همراه اشاره کرد و گفت: وزارت ارتباطات موظف شده ۸۰ درصد از مناطق عشایری را به پوشش تلفن همراه متصل کند.استاندار هم در این مراسم گفت: ۱۳ درصد از جمعیت استان جمعیت عشایری هستند و رتبه ۴ عشایر کشور را داریم.
معتمدیان با اشاره به اینکه عشایر خراسان جنوبی در امینت مرز تاثیر بسزایی دارند افزود: خراسان جنوبی یکی از امنترین استانهای ایران است.
وی با اشاره به اینکه عشایر خراسان جنوبی ۷ هزار تن گوشت قرمز و ۱۲ هزار تن شیر تولید میکنند و ۲۵ درصد از صنایع دستی استان متعلق به عشایر خراسان جنوبی است گفت: با وجود تمام کمبودها صد در صد روستاهای خراسان جنوبی دارای برق، ۷۰ درصد نقاط عشایری استان برخوردار از نعمت برق هستند و الباقی نقاط هم تا پایان دولت برق رسانی خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی به حوزه آب در استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون عملیات آبرسانی ۵۰۰ روستا و 600 نقطه عشایری از طریق تانکر انجام میشود.
وی از تامین ۵۰ درصد از وام وارداتی به کشور از راه خراسان جنوبی خبر داد و بیان کرد: در همین راستا با بنیاد برکت تفاهم نامهای منعقد شد تا بتوانیم از طریق اعطای تسهیلات واردات دام مولد و پرورش دام را در نقاط روستایی داشته باشیم.
معتمدیان از عملیات اجرایی ۱۰ هزار واحد نیروگاه خورشیدی خبر داد و گفت: از این طریق میتوان درآمد ثابتی را برای آنها قرار دهیم تا ۵۰ هزار کیلو وات برق تامین کنیم .
استاندار با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه دوم تولید برق خوردشیدی را در کشور دارد افزود: با اجرایی شدن مجتمع آبرسانی عشایری چاه زرد و خواجه منجیکوه به طول ۷۵ کیلومتر، آب شرب و سالم 14 محلهی عشایری شامل ۲۵۰ خانوار و همچنین ۱۲ هزار رأس دام تامین میشود.
اعتبار پیش بینی شده برای این طرح در مجموع ۲۲۰ میلیارد ریال است که در فاز اول شامل ۲۲ کیلومتر حجم لوله گذاری ۷۷ میلیارد ریال هزینه میشود.