به گزارش نگاه خراسان جنوبی؛ ملانوری در گفتگوی صوتی و تصویری با والی استان فراه افغانستان گفت: مرز یزدان، طی سالهای گذشته، کمکهای خوبی به مباحث تجاری دو کشور کرده، اما متأسفانه الان تعطیل است
به گفته وی؛ فعالیت دوباره مرز یزدان ، موافقت دولت افغانستان را لازم دارد.
استاندار با اشاره به مرز مشترک طولانی دو استان خراسان جنوبی در ایران و فراه در افغانستان ، زمینههای افزایش تعاملات دو کشور را تشریح کرد.
ملانوری درخصوص تشکیل کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بین خراسان جنوبی و فراه گفت: اعضای این کمیسیون میتوانند از بخش دولتی و خصوصی اقتصادی استان تأمین شوند.
وی شکل گیری هر چه سریعتر این کمیسیون و برگزاری نشستها و جلساتی برای حل و فصل مسایل موجود در راستای ارتقاء سطح مراودات دو کشور را خواستار شد.
به گفته وی؛ افزایش مراودات تجاری بین فعالان و تشکلهای اقتصادی دو طرف مثل اتاقهای بازرگانی ، صنایع و تعاون، شرکت فعالان اقتصادی در رویدادهای نمایشگاهی و همچنین برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در فراه از جمله اقدامات مهمی است که میتواند به توسعه اقتصادی دو کشور منجر شود.
استاندار به اشتراکات فرهنگی و مذهبی دو کشور اشاره کرد و گفت: با عنایت به این موضوع، همکاریهای علمی و فرهنگی و تبادل استاد و دانشجو بین دو منطقه نیز میتواند زمینههای تعامل دو استان را افزایش دهد.
ملانوری با تأکید بر نقش چشمگیر گذرگاههای مرزی ماهیرود در افزایش تبادلات اقتصادی برای حل مشکلات تأخیر در تخلیه بار کامیونهای سوخت ایرانی در گمرک ابونصر فراهی پیشنهادهایی ارائه کرد.
وی از برنامههای خراسان جنوبی برای تکمیل زیرساختهای ماهیرود گفت و توجه افغانستان به این منطقه مرزی را خواستار شد.
استاندار ضمن اشاره به ظرفیتهای درمانی قابل توجه در خراسان جنوبی تأکید کرد: این استان برای پذیرش توریست درمانی آمادگی دارد.
ملانوری در پایان این مذاکرات تصویری از والی فراه و سایر مدیران این ولایت برای سفر به خراسان جنوبی به صورت رسمی دعوت کرد.