روانشناسی و سبک زندگی ۰۶ شهریور ۱۴۰۳ - 4 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
کپی شد!
0
آیا با اضطراب زندگی می کنید؟

۱۳ راه مؤثر برای مدیریت اضطراب در زندگی

اگر با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید، استراتژی‌هایی وجود دارد که می‌توانید برای مدیریت علائم فوری و همچنین روش‌های بلندمدت برای مقابله با مشکلات مکرر از آن‌ها استفاده کنید.

راه های مقابله با اظطراب و استرس

نگاه خراسان جنوبی، اضطراب پاسخ بدن به خطر واقعی یا احساس شده است و یک فرایند طبیعی است که هر فردی در یک زمان یا دیگری با آن مواجه می‌شود. افراد اغلب از کلمه اضطراب به عنوان یک اصطلاح کلی برای احساس نگرانی، عصبی بودن یا ناراحتی استفاده می‌کنند. با این حال، بین احساس اضطراب و داشتن یک اختلال اضطرابی تفاوت وجود دارد. اختلال اضطرابی شامل شرایط مختلفی است که نیاز به درمان و مدیریت دارند.

۵ مهارت فوری برای مقابله با اضطراب

اگر اضطراب شما گاه‌به‌گاه است و بر تمرکز یا وظایف شما تأثیر منفی می‌گذارد، برخی از درمان‌های سریع طبیعی می‌توانند به شما کمک کنند تا کنترل وضعیت را به دست آورید. در صورتی که اضطراب شما بر روی یک موقعیت خاص متمرکز است، مانند نگرانی درباره یک رویداد آینده، ممکن است متوجه شوید که علائم آن کوتاه‌مدت هستند و معمولاً پس از وقوع رویداد مورد انتظار کاهش می‌یابند.

۱. به الگوی فکری خود شک کنید

افکار غیرمفید می‌توانند در ذهنتان ریشه‌دار شوند و شدت وضعیت را تحریف کنند. یکی از راه‌ها برای مقابله با این افکار، چالش کردن ترس‌های خود است. از خود بپرسید آیا این افکار حقیقت دارند و چگونه می‌توانید کنترل را دوباره به دست آورید.

۲. تنفس عمیق و متمرکز را تمرین کنید

تمرینات تنفسی می‌توانند به شما کمک کنند تا احساسات فوری اضطراب را مدیریت کنید. سعی کنید به مدت ۵ دقیقه، به ازای هر ۴ شمارش، نفس عمیق بکشید و سپس ۴ شمارش نفس بیرون بدهید. با هموار کردن تنفس خود، ضربان قلب شما کاهش می‌یابد و این امر به آرامش شما کمک می‌کند. تکنیک ۴-۷-۸ نیز یک الگوی تنفسی محبوب دیگر برای مدیریت اضطراب است.

۳. از آروماتراپی استفاده کنید

تحقیقات محدود نشان می‌دهد که آروماتراپی می‌تواند در برخی از محیط‌ها احساسات اضطراب را کاهش دهد. افراد و حامیان آروماتراپی اغلب از مزایای ناشی از این عمل روایت‌های زیادی دارند. عطرهای طبیعی مانند اسطوخودوس، بابونه و چوب صندل، چه به فرم روغن‌های ضروری، بخور یا شمع، می‌توانند بسیار آرامش‌دهنده باشند.

۴. ورزش کنید

گاهی بهترین راه برای متوقف کردن افکار اضطراب‌آور، ترک یک موقعیت و حرکت کردن است. تمرکز بر روی بدنتان به جای ذهنتان ممکن است به کاهش اضطراب شما کمک کند. ورزش‌های کم‌مصرف مانند پیاده‌روی، یوگا و تای‌چی معمولاً به افراد کمک می‌کنند تا استرس را کاهش دهند و علائم اضطراب را مدیریت کنند. ایجاد کمی فعالیت سریع می‌تواند به بهبود خلق و خوی شما و آرام کردن ذهنتان کمک کند.

۵. تکنیک‌های زمین‌گیر کردن

تکنیک‌های زمین‌گیر مانند نوشتن در دفترچه و قانون ۳۳۳ می‌توانند به آرام کردن احساسات فوری اضطراب کمک کنند. قانون ۳۳۳ شامل نام بردن از سه چیز که می‌توانید ببینید، سه صدایی که می‌توانید بشنوید و تعامل با سه چیزی که می‌توانید لمس کنید، می‌باشد. نوشتن آنچه شما را مضطرب می‌کند، آن را از ذهنتان خارج می‌کند و می‌تواند آن را کمتر ترسناک کند. خواندن افکار و احساساتتان به شما کمک می‌کند تا در لحظه احساسات خود را ارزیابی کنید و وضعیت‌ها و رویدادهایی که اضطراب ایجاد می‌کنند را بهتر درک کنید.

 

۸ استراتژی بلندمدت برای مقابله با اضطراب

اگر اضطراب بخشی از زندگی روزمره شماست، مهم است که استراتژی‌های مؤثری پیدا کنید تا آن را تحت کنترل نگه دارید. در صورتی که نمی‌دانید از کجا شروع کنید، مشاوره با یک متخصص بهداشت روان می‌تواند گزینه‌های جدیدی را به شما معرفی کند.

۱. شناسایی و مدیریت محرک‌ها

شما می‌توانید محرک‌های اضطراب را به تنهایی یا با کمک یک درمانگر شناسایی کنید. محرک‌ها ممکن است واضح یا کمتر آشکار باشند. برخی از محرک‌های رایج عبارتند از:

  • استرس‌های شغلی، روابط و دیگر جنبه‌های زندگی
  • ترک مواد مخدر یا داروهای خاص
  • عوارض جانبی برخی داروها
  • تشدید تروماهای گذشته
  • درد مزمن
  • کافئین
  • سیگار کشیدن

شناسایی محرک‌ها یکی از مراحل کلیدی برای مدیریت اضطراب و حملات آن است.

۲. بهره‌گیری از تجربه درمان

درمان‌های روانشناختی متنوعی وجود دارند که می‌توانند به شما در درک بهتر احساسات اضطرابی و توسعه استراتژی‌های مقابله کمک کنند. به عنوان مثال، درمان شناختی-رفتاری (CBT) به افراد کمک می‌کند تا راه‌های جدیدی برای فکر کردن و واکنش به موقعیت‌های ایجاد‌کننده اضطراب یاد بگیرند. تحقیقات نشان می‌دهد که CBT می‌تواند یک روش مؤثر برای درمان اختلالات اضطرابی باشد.

۳. مشاوره با پزشک در مورد داروها

اگر اضطراب شما به حدی شدید است که متخصص بهداشت روان شما دارو را توصیه می‌کند، گزینه‌های متعددی بسته به علائم شما وجود دارد. رایج‌ترین داروهای اضطراب شامل:

  • بازدارنده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)
  • بازدارنده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی‌نفرین (SNRIs)
  • بنزودیازپین‌ها
  • ضد افسردگی‌های سه‌حلقه‌ای

۴. مراقبه روزانه

انجام مراقبه آگاهانه به طور منظم می‌تواند به شما در مدیریت افکار اضطرابی کمک کند. اگر نشستن و تمرکز برایتان دشوار است، می‌توانید با یوگا یا مراقبه پیاده‌روی شروع کنید. بسیاری از برنامه‌های مراقبه راهنمایی رایگان برای شروع وجود دارند.

۵. نگهداری دفترچه خاطرات

نوشتن افکار و احساسات در یک دفترچه روزانه می‌تواند برای بسیاری آرامش‌بخش باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که نوشتن منظم بر اساس احساسات می‌تواند به کاهش اضطراب، افسردگی و احساسات ناخوشایند کمک کند.

۶. اجتماعی بودن

صرف‌نظر از این که برخی افراد اضطراب اجتماعی را تجربه می‌کنند، گذراندن زمان با دوستان و خانواده می‌تواند به مدیریت اضطراب کمک کند. ارتباطات اجتماعی می‌تواند به کاهش استرس و افزایش احساس تعلق کمک کند.

۷. فعالیت بدنی

ورزش منظم، خواب کافی و ارتباط با افرادی که به شما اهمیت می‌دهند، از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از علائم اضطراب به شمار می‌روند. تحقیقات نشان می‌دهند که ورزش می‌تواند تأثیر مثبتی بر مدیریت اضطراب داشته باشد.

۸. رژیم غذایی و مکمل‌ها

تغییر رژیم غذایی یا مصرف مکمل‌ها می‌تواند به عنوان یک استراتژی بلندمدت مؤثر باشد. برخی مکمل‌ها و غذاها نقش مثبتی در مدیریت اضطراب دارند، از جمله:

  • علف لیمو
  • اسیدهای چرب امگا-۳
  • آشواگاندا
  • چای سبز
  • ریشه والریان
  • کاوا کاوا

همیشه قبل از شروع هرگونه مکمل، با پزشک خود مشورت کنید تا از تداخل‌های احتمالی با داروهای دیگر جلوگیری شود.

 

حملات اضطرابی

گاهی اوقات اضطراب می‌تواند به شدت افزایش یابد و به حمله اضطرابی تبدیل شود. یک حمله ممکن است در ابتدا قابل کنترل به نظر برسد و به تدریج در طول چند ساعت تشدید شود.

حملات اضطرابی می‌توانند باعث بروز موارد زیر شوند:

  • احساس خطر، وحشت یا ترس
  • اضطراب شدید یا بی‌قراری
  • افزایش ضربان قلب
  • لرزش
  • ضعف
  • مشکل در تمرکز

حملات اضطرابی برخی از علائم مشابه با حملات پانیک را دارند، اما این دو پدیده متفاوت از هم هستند.

 

خلاصه

اضطراب ممکن است همیشه بخشی از زندگی شما باشد، اما نباید بر روزمرگی شما غلبه کند. کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید برای مدیریت احساسات اضطرابی فوری و بلندمدت انجام دهید. در حالی که درمان‌های خانگی می‌توانند مفید باشند، یک متخصص بهداشت روان می‌تواند به شما کمک کند تا فرآیند شناسایی محرک‌ها و حفظ استراتژی‌های بلندمدت را از طریق درمان‌های رفتاری، داروها و موارد دیگر تسهیل کند.

برگرفته از سایت Healthline.

بانک صادرات بانک سپه بانک ملی
نویسنده
مهدیه رضایی گل
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید، فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *